• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

19.11.2023

07:22

"Orlovi", sad ili nikad! Vreme je da posle 24 godine odemo na Evropsko prvenstvo!

Starsportphoto

Fudbal

"Orlovi", sad ili nikad! Vreme je da posle 24 godine odemo na Evropsko prvenstvo!

Podeli vest

Naša fudbalska reprezentacija danas će dočekati Bugarsku u Leskovcu (15.00, RTS 1), a u poslednjem kolu kvalifikacija potreban nam je samo bod kako bismo i zvanično overili odlazak na kontinentalno takmičenje 2024.

Ukoliko izabranici Dragana Stojkovića uspeju da odigraju nerešeno ili da slave protiv komšija, postaće prva generacija još od 2000. godine koja je uspela da izbori vizu za EURO.

"Orlovi" sudbinu drže u svojim rukama, a svakako je pozitivna okolnost što će, osim dece do 14 godina, na zapadnoj tribini novoizgrađenog stadiona moći da bude i 1.830 navijača. "Orlovi" u Leskovcu igraju za istorijski uspeh, koji generacije pre njih nisu uspele da ostvare, ali i ponos nacionalnog tima. Nije malo onih koji su sumnjali u "orlove" posle loših rezultata na Mundijalu u Kataru. Treba se setiti da je u prvom meču dve reprezentacije, odigranom u junu mesecu, Srbija u poslednjim trenucima meča izvukla bod u Razgradu (1:1). Nismo bili na visini zadatka ni u mečevima sa Mađarskom, bolje da se ne prisećama tih poraza. Ali, sad je važno. Sad ili nikad. Ne da razmišljamo o bodu, nego o pobedi! Da "orlovi" rašire krila, da krene juriš od prvog minuta, da odmah Bigarima pokažu ko je gazda. Ko ide na Evro. Da odigraju za sebe, za decu koja će ih bodriti sa tribina, za navijače, čak i one koji su ih otpisivali  - da ispišu istoriju! Iskusni vezista najavljuje uspeh i veliko slavlje.

- Želimo da pobedom ispunimo san mnogih generacija. I da odemo tamo gde nam je mesto. Nismo obraćali mnogo pažnju na rezultate drugih utakmica, važno nam je što smo u prilici da sami o sebi odlučujemo i toga smo svi svesni. Fokusirani smo na to da protiv Bugarske odigramo najbolje što možemo i da se konačno plasiramo na Evropsko prvenstvo - kaže Nemanja Gudelj.

 

Foto: fss.rs

 

 

 

Belgijanac nam deli pravdu


Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučila je da Erik Lambrehts (39) deli pravdu na meču Srbije i Bugarske u nedelju na stadionu u Leskovcu. Belgijanac je poznat "orlovima", s obzirom na to da nam je sudio na utakmici protiv Azerbejdžana (3:1) u kvalifikacijama za Mundijal 2022, kada je dosudio dva jedanaesterca za izabranike Dragana Stojkovića Piksija. Ove sezone bio je jednom i glavni arbitar u grupnoj fazi Lige šampiona, i to na meču Mančester sitija i Jang bojsa (3:0).



Srbija na Evropsko prvenstvo čeka četvrt veka, od vremena kad je današnji selektor Dragan Stojković Piksi, bio u koži Dušana Tadića. 

- Posebno smo uzbuđeni, došli smo do poslednje utakmice, u dobroj smo situaciji i želimo to da krunišemo dobrom igrom i odlaskom na Evropsko. Kao što ste rekli, dva Svetska, sad Evropsko, nadam se da će to postati normalno da Srbija ide na velika takmičenja. Svi koji smo u fudbalu želimo da to postane normalno i da ide svojim tokom. Žao nam je što moramo da rešavamo sve u poslednjem kolu, ali mislim da bi svi pristali da se rešava u poslednjem kolu, a da se kvalifikujemo. Dešavalo se, nebitno je kad se lomi, nego da se plasiramo i sve ćemo uraditi da to ostvarimo - rekao je Tadić pred utakmicu sa Bugarima.

 

Foto: fss.rs

 

 

Srbiji, koja je trenutno druga na tabeli Grupe G sa 13 bodova, dovoljan je jedan bod iz sutrašnje utakmice da se plasira na šampionat Evrope u Nemačkoj. U drugom meču G grupe sastaju se Mađarska i Crna Gora. Mađari su trenutno prvi na tabeli sa 15 bodova, dok je Crna Gora treća sa 11.

 


GRUPA G

9. kolo
Nedelja

Mađarska - Crna Gora 15.00
Srbija - Bugarska 15.00

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija