• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. Gligorić

18.11.2023

13:40

Piksi je moj brat, a Krstajić čovek sa mud*ma! Legenda Bugarske za Informer: Srbi, volim vas, vi ste već na EP!

Starsportphoto

Fudbal

Piksi je moj brat, a Krstajić čovek sa mud*ma! Legenda Bugarske za Informer: Srbi, volim vas, vi ste već na EP!

Podeli vest

Nekadašnji napadač Partizana Valeri Božinov (37) ekskluzivno za Informer pričao je o sutrašnjoj utakmici Srbija - Bugarska (15.00, RTS 1) koja će biti odigrana na stadionu u Leskovcu!

Biće to odlučujuća utakmica za naš nacionalni tim kada je u pitanju plasman na Evropsko prvenstvo. Pobeda ili remi ekipu Dragana Stojkovića vodi u Nemačku naredne godine.

Legendarni napadač koji je igrao za najjače svetske klubove dotakao se brojnih tema, pa je potpuno otvoreno otkrio i u kakvim je odnosima sa selektorom našeg nacionalnog tima Draganom Stojkovićem Piksijem, doskorašnjim selektorom Bugarske Mladenom Krstajićem.

Govorio je o problemima u bugarskom fudbalu, poručio da naš narod mora da bude prezadovoljan zbog fudbalske reprezentacije, a dotakao se Partizana i Crvene zvezde i otkrio koga vidi kao šampiona države za ovu sezonu!

Foto: Starsportphoto

 

 

Čovek koji je tokom karijere igrao, između ostalog, za Fiorentinu, Juventus i Mančester siti, ali i za Partizan, za početak poručuje da Srbiji želi sve najbolje i da je to zemlja koju posle svoje domovine najviše voli.

Pre svega, ide li Srbija na EURO?

- Srbija će da se plasira na Evropsko prvenstvo. Bugarska nema nikakve šanse. Kao neko ko je igrao u Partizanu, volim srpski narod i Srbiju, želim vam da odete na Evropsko. Posle koliko ono beše? Da, 24 godine. To od srca želim srpskom narodu, da se plasirate i borite za vrhunski rezultat, jer to zaslužujete. Imate vrhunske igrače i trenere.

 

 

Ko će da pobedi sutra u Leskovcu?

- Očekujem spektakl! Srbija treba da dobije, zapravo, treba joj bod. Šta da kažem... Srbiji želim Evropsko prvenstvo, a Bugarskoj dobar rezultat. Ajde ovako, volim i jedne i druge, neka bude nerešeno. Srbija ima igrače svetskog nivoa, za nas Bugare je čudo da uzmemo i bod. Nek bude jedan lep remi, iks. Mi srećni zbog boda, vi zbog plasmana na EURO. Pošteno. Podstrek za nas, da još jače radimo, a vama eto Evropskog. Svi zadovoljni, svi srećni.

Kako izgleda sa strane fudbalska reprezentacija Srbije sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem?

- Piksi je legenda i ljudina! Upoznao sam ga u Kini, dok je vodio Gvangžu i ja igrao za Meižu. Bio sam kod njega u kući. Gotivim ga i volim, on je moj brat. Prvenstveno, volim ga kao čoveka, a mnogo cenim kao trenera. Imamo super odnos. Što se tiče igre Srbije, pa to je super, brate. Okej, izgubi se od Mađara, odigra nerešeno u Bugarskoj, ali postoje neki rezultati. Pritom, igrači su majstori, vrhunski momci. Nekad se dešava da igraš dobro, a da nemaš rezultat. Ja sam pre za ovu drugu opciju, da praviš rezultat bez obzira na igru. Znam da vi u Srbiji želite i jedno i drugo, polako, doći će i to sa ovako vrhunskim fudbalerima.

Foto: EPA

 

 

Do skoro je Bugarsku predvodio Mladen Krstajić. Iz prve ruke znaš li, šta se tu sve izdešavalo i zašto rezultati nisu bili dobri?

- Krstajić? A, znate vi u Srbiji bolje od mene šta je bilo. Trener se gleda po rezultatima. Mladen je napravio jedan zaokret, ubacio mlađe igrače, ali trener se gleda po rezultatima. Kad ih nema, zna se, prvo ide trener. Nažalost, tako je, trenerski posao je surov. Nisam u sistemu, nisam blizu reprezentacije, pa ne znam sve detalje, ali sa Mladenom sam u perfektnim odnosima. Uvek sam bio tu za njega, imamo vrh odnos. Nisu se tu poklopile kockice, strani trener, druga zemlja, pritisak, ali napravio je zaokret u nacionalnom timu i podmladio ekipu. Nije osvajao mnogo bodova, ali pomerio je to sa mrtve tačke. Mladen je ljudina, čovek sa velikim mudima i niko za njega ovde nema ružnu reč.

 

 

Šta se to dešava u bugarskom fudbalu?

- Pazi, vidi... Kao Bugarin i čovek iz naroda, moram da kažem da mi imamo neke probleme sa reprezentacijom. Ne želim da ulazim u detalje, nisam u Savezu i nije moj posao da se mešam i nešto pametujem. Malo je falilo da dobijemo Mađare. 

Za kraj, ko osvaja titulu u Srbiji? Može li tvoj Partizan da prekine Zvezdinu dominaciju?

- Nadam se. Nije tajna da klub ima probleme, koji nisu od juče, ali svaka čast igračima, treneru i navijačima. Sinhronizovali su se i funkcionišu kao jedno. Nadam se da će do kraja prvenstva biti tako. Volim "grobare" i Partizan i nadam se da će ih navijači nositi do titule. Neće biti lako, Zvezda je veliki konkurent i veliki klub, ali kao navijač Partizana želim im titulu od srca.

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija