• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.11.2023

11:12

Zvezda i Partizan će teško i do TOP 10 Evrolige! Legendarni trener besan: Ništa ovo nije dobro!

Starsportphoto

Košarka

Zvezda i Partizan će teško i do TOP 10 Evrolige! Legendarni trener besan: Ništa ovo nije dobro!

Podeli vest

Čuveni košarkaški stručnjak bio je prilično surov prema večitim rivalima u analizi njihovih igara u dosadašnjem delu Evrolige.

Okončali su beogradski večiti rivali polovičnim učinkom 9. kolo Evrolige, ali nisu oduševili javnost! Zvezda je u četvrtak poražena u Pireju od desetkovanog Olimpijakosa sa 88:83 i ponovo je pala u neizvesnoj završnici, dok je Partizan u "Areni" savladao skromnu ekipu Albe sa 89:74, iako je na terenu to izgledalo daleko teže nego što rezultat pokazuje.

Foto: Starsportphoto

 

 

Nakon devet odigranih kola, Partizan ima skor od četiri pobede i pet poraza, dok Crvena zvezda ima poraz više i pobedu manje. Igre crveno i crno-belih za "Arenu sport" analizirao je penzionisani trener Vlade Đurović, poznat po tome što govori bez dlake na jeziku i što obično pogađa sva predviđanja što se tiču košarkaških mečeva.

Istina, analizu je dao pre meča Partizana i Albe, ali je i sam najavio da će crno-beli pobediti nemačkog predstavnika, što se i dogodilo.

- Nismo zadovoljni, više smo očekivali od naša dva kluba u Evroligi. Teško će i jedan i drugi klub biti u 10, a da bi to uspeli - znači da moraju da ostave osam ekipa iza sebe. Osim Albe i Asvela, mada je Asvel promenio trenera, tu su Bajern, Žalgiris, Valensija, Milano, Efes... Kako to ostaviti iza sebe? Ima kao mnogo utakmica da se igra, ali pusti ti to! To su sve veliki klubovi i imaju jake navijače sem Monaka, odnosno Albe koja nije ozbiljna. Zvezda i Partizan moraju da počnu da dobijaju i moraju da naprave neki podvig. Ne može više da se čeka - poručuje Đurović.

Foto: printscreen RTS

 

 

Kaže da je Zvezda, uprkos kadrovskim problemima, morala bolje protiv Olimpijakosa.

Zvezda i Partizan gube utakmice u zadnjim minutama, dođu do nerešenog ili vođstva, a onda promaše šut za trijumf. Zvezda je gubila i gubila protiv Olimpijakosa, pa došla u situaciju nešto da napravi, ali izgubi loptu, promaši otvoren šut. Nije to tragedija, Olimpijakos je strašan tim, ali pogledajte ovo. Gedraitis, Lazarević i Davidovac su igrali zajedno 58 minuta i dali 11 poena i imali četiri skoka. A pogledajte statistiku Pitersa? S druge strane centri Zvezde su dali 22 poena, dok je Fal na drugoj strani imao 14 skokova, a naša trojica jedan manje. Fal je imao i 14 poena. Moraju više visoki igrači, tu računam i ove na trojci. Nedović, Jago i Teodosić su dali 50 poena, ali opet... Znate dobro i ko sve trenutno nedostaje Olimpijakosu? To su Mekisik, Milutinov i Vilijams-Gos - dodaje Đurović.

Foto: Starsportphoto

 

 

Nastavio je i o Partizanu u sličnom tonu.

Partizanu nedostaje Panter. Imali su četiri puta šansu da pobede Bajern i nisu. Kaboklo je nepoznanica za mene, nisam znao da šutira trojke, a da se to ne iskoristi je velika šteta. Takođe, kada protivnik promaši uvek uzme loptu i to je problem, pogledajte odnos u skokovima. Svaki put je gusto, ali... Mnogi su već pobegli, osam mesta ima i još dva za plej-in i to je problem. Ja slušam danas u kafiću kaže čovek ma, kakav Panatinaikos... Ma, kako? Molim? Imaju veći budžet, imaju navijače, imaju trenera, kako to može da se potceni? Oni će sigurno biti u najboljih osam - ističe bivši strateg.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!
ŠAH-MAT

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!

SAD, Južna Koreja i Japan najoštrije osuđuju produbljivanje vojne saradnje između Pjongjanga i Moskve, uključujući kontinuirani transfer oružja iz Severne Koreje u Rusiju, čime se produžava rat u Ukrajini, krši više rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ugrožavaju stabilnost i u severoistočnoj Aziji i Evropi, saopštio je Stejt department.

01.07.2024

05:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija