• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.11.2023

10:47

Usred krvavog rata zaigrao za Palestinu i razbesneo Izraelce! Ovo mu nikad neće oprostiti, a bio im je kapiten! Reagovao i državni vrh! (VIDEO)

EPA

Fudbal

Usred krvavog rata zaigrao za Palestinu i razbesneo Izraelce! Ovo mu nikad neće oprostiti, a bio im je kapiten! Reagovao i državni vrh! (VIDEO)

Podeli vest

Nesvakidašnja priča dolazi sa Bliskog istoka!

Iskusni fudbaler Ata Žaber (29), koji trenutno nastupa za azerbejdžanski Nefči iz Bakua, razbesneo je čitav Izrael odlukom da usred monstruoznog rata zaigra za fudbalsku reprezentaciju Palestine!

Žaber, inače muslimanski fudbaler sa pasošem Izraela, profesionalnu karijeru započeo u mlađim kategorijama Makabija iz Haife. U to vreme bio je vrlo talentovan, pa je u više navrata pozivan u mladu reprezentaciju Izraela. U pojedinim mečevima nosio je i kapitensku traku, međutim, njegova karijera nije se razvijala onako kako je on zamišljao.

 

Foto: EPA

Ata Žaber (desno, crni dres) u meču Lige Evrope protiv Bešiktaša

 

Nakon Makabija igrao je za Bnei Saknin i Ašdod, da bi prošle godine prešao u Nefči iz Bakua, gde i dan-danas nastupa. Dok je bio u najboljoj formi tokom karijere, Žaber nije dobio poziv u nacionalni tim Izraela. Zbog toga je, ove godine, odlučio da obuče dres Palestine i da zaigra za njih usred surovog rata koji se vodi na Bliskom istoku.

Tamošnji portali iskopali su sliku od pre desetak godina, gde je Žaber nosio dres reprezentacije Izraela i to sa kapitenskom trakom oko ruke.

 

 

On je debitovao u junu, ali pažnju javnosti privukao je sada, kada je odigrao takmičarski meč protiv reprezentacije Libana. Kako navode brojni izraelski mediji, to je razbesnelo brojne političare u Izraelu, njegove bivše saigrače, ali i njegov bivši klub Ašdod.

Iz kluba za koji je nastupao 2021. i 2022. godine apeluju na zvaničnike da mu se oduzme pasoš i zabrani ulazak u zemlju.

"Nastup igrača u utakmici reprezentacije Palestine, posebno kada se uzme napad na zemlju od oktobra, pa u vreme kada su građani Izraela usred borbe, znači da je njegov gest po definiciji - izdaja. Svako ko želi da predstavlja Palestinu mora biti palestinski državljanin i to je to. Žaber ne zaslužuje da bude građanin Izraela! Zbog toga najlepše molimo ministra unutrašnjih poslova da razmotri oduzimanje državljanstva", poručili su iz Ašdoda.

 

 


Žaber nije jedini fudbaler sa izraelskim pasošem koji je zaigrao za Palestinu, pošto su osim njega to uradili i Abd Jasin i Ala Al-Din Hasan. Međutim, oni nisu bili kapiteni, niti reprezentativci Izraela, pa je jasno zbog čega nisu izazvali gnev kao pomenuti vezista Nefčija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija