• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Times of Israel

18.11.2023

10:12

Panika u bolnici Šifa, pojavila se strašna informacija, Izrael se odmah oglasio!

Reuters

Vesti

Panika u bolnici Šifa, pojavila se strašna informacija, Izrael se odmah oglasio!

Podeli vest

Panika je zavladala u bolnici Šifa u Gazi nakon informacije da su izraelske snage dale lekarima, pacijentima i raseljenima u bolnicijedan sat da se evakuišu, međutim, izraelska vojska je dementovala informaciju o naređenju za evakuaciju.

Kako je javila Al Džazira, pozivajući se na izvor u bonici, tamo se nalazi oko 7.000 ljudi, među kojima i pacijenti u kritičnom stanju koje je nemoguće evakuisati. 

- Oni nemaju nikakva vozila hitne pomoći da prebace pacijente i prevremeno rođene bebe na jug Gaze - rekao je.

U bolnici je najmanje 300 pacijenata, neki ili većina njih u teškom ili kritičnom stanju, kao i hiljade raseljenih porodica.

To takođe uključuje najmanje 35 prevremeno rođenih beba koje su već osam dana van inkubatora zbog nedostatka kiseonika i struje. Bez inkubatora je ostalo 39 beba - četvoro je umrlo kasno u petak, a petoro je sada teško bolesno, navodi "Al Džazira".

Izraelske odbrambene snage demantovale su da su zahtevale da se bolnica Šifa evakuiše u roku od sat vremena, rekavši da su odgovorile samo na zahteve direktora medicinskog centra koji je tražio siguran put za one koji žele da odu.

"IDF je jutros prihvato zahtev direktora bolnice Šifa da omogući stanovnicima Gaze koji su bili u bolnici, a žele da se evakuišu, da to učine bezbednim putem", navodi se u saopštenju ID.

 

 

U izjavi za "Al Džaziru" jedan od lekara rekao je da nije moguće izmestiti pacijente bez kola hitne pomoći.

- Rečeno nam je da odemo preko puta al-Vahda. Na putu leži desetine tela. Mnogi raseljeni koji ne mogu da hodaju ostavljeni su na putu - rekao je doktor Omar Zakvot i istakao da u bolnici nema vode više od sedam dana.

- Struje nema već duže od tri nedelje. Odojčad i bebe ostale su bez kiseonika - kazao je, dodajući da su uslovi kao u nekoj "srednjevekovnoj pećini".

Izraelska vojska saopštila je da je pronašla "municiju, oružje i vojnu opremu" palestinskog pokreta Hamas u bolnici Al Šifa u Gazi, što Hamas negira. Izrael tvrdi da Hamas upravlja komandnim centrom i lavirintom tunela ispod bolnice, prenosi "Tajms of Izrael".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija