• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2023

16:00

Srbija bi večeras mogla da overi EP! Mogu li Litvanci da nam pomognu?!

Starsportphoto

Fudbal

Srbija bi večeras mogla da overi EP! Mogu li Litvanci da nam pomognu?!

Podeli vest

Ukoliko fudbaleri Crne Gore na svom terenu ne osvoje tri boda (20.45, Arena premijum 1), "orlovi" će i zvanično izvaditi vizu za Nemačku.

Da li će nam braća učiniti uslugu ili će neizvesnost vladati do poslednje runde, saznaćemo večeras, posle 23 časa. U teoriji, reprezentacija Srbije bi već tada mogla da proslavi odlazak na Evropsko prvenstvo naredne godine, bez obzira na ishod nedeljne utakmice sa Bugarskom u Leskovcu (15.00).

Situacija u grupi G je takva da izabranicima Dragana Stojkovića i bod protiv komšija donosi plasman na EURO, bez obzira na ishod svih ostalih mečeva. Međutim, rasplet bi vrlo lako mogao da se dogodi i večeras, s obzirom da Mađari gostuju u Sofiji (18.00, Arena premijum 1), a Litvanci u Podgorici (20.45, Arena premijum 1).

Selekciji koju sa klupe vodi Italijan Marko Rosi dovoljno je da na "Vasil Levski" stadionu upiše i bod, kako bi i zvanično postali učesnici predstojećeg kontinentalnog takmičenja. I kladionice kažu da su favoriti, sa kvotom 1,70, dok je na domaćina čak 5,40, a na remi 3,60.

Foto: Starsportphoto

Litvanci gostuju u Podgorici

S druge strane, Bugari nemaju takmičarski motiv protiv Mađarske, osim da, posle smene Mladena Krstajića, pod vođstvom novog selektora Ilijana Ilieva pokušaju da ostvare dobar rezultat pred domaćom publikom. I ukoliko uspeju da savladaju lidera grupe, onda će se sve zakomplikovati, a Crnogorci će imati još veći motiv protiv Litvanije.

Izabranici Miodraga Radulovića bi u tom slučaju morali da slave na stadionu "Pod Goricom", kako bi u poslednjem kolu u Budimpešti, vodili direktnu borbu za mesto na EP. Takav scenario bi čak omogućio i Piksijevom timu da se protiv Bugarske bori čak za prvo mesto u grupi, što nikako nije zanemarljivo.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Crne Gore

Kvota na Jovetića, Vujačića, Jankovića, vešovića i ostale je samo 1,45, na nerešeno 5,60, a ogromnih 11,80 na baltičku selekciju.

- Fokus je na Litvaniji, a tek kada se završi ta utakmica, razmišljaćemo o Mađarskoj. Litvanci su nam veliki dužnici, dva boda koja smo izgubili u Kanuasu su na neki način i promenila tok kvalifikacija za nas. Dobar su tim, fizički posebno, opasni u tranziciji, ali želimo da im se revanširamo. Ovim momcima nije potreban pritisak. Puno razgovaramo i siguran sam da oni koji izađu na teren imaće motiv da odigraju kao da je baraž - rekao je Radulović, koji večeras zbog kartona neće moći da računa na iskusnog štopera Stefana Savića, ali ni povređenog desnog beka Adama Marušića.

Foto: Starsportphoto

 

Međutim, ako se dogodi da "sokolovi" ne uspeju da savladaju Litvaniju, onda će Srbija večeras i zvanično udariti pečat na vizu za Nemačku i prvi put još od 2000. godine imaćemo priliku da se nadmećemo sa najboljim reprezentacijama Evrope.

Tako bi duel u Leskovcu bio slavljeničkog karaktera, a publika na jugu zemlje dobila bi priliku da u pozitivnoj atmosferi isprati "orlove" na završni turnir.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!
napeto

Rusi oči u oči sa američkim snagama u Nigeru, Ostin se odmah oglasio!

Rusko vojno osoblje ušlo je u četvrtak u vazdušnu bazu u Nigeru u kojoj su američke trupe, od kojih je vojna hunta Nigera zatražila da se povuku, a ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je da američki vojnici nisu u opasnosti i da su "ruske snage u posebnom kompleksu i nemaju pristup američkim snagama ili opremi".

03.05.2024

10:06

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!
Planeta

Vodič za američke izbore! Vek i po okršaja - kako su nastale Republikanska i Demokratska stranka!

Od Linkolnove pobede na izborima, pa do danas svi američki predsednici bili su ili iz Republikanske ili iz Demokratske partije, a uspostavljena je dominacija ove dve stranke i u Kongresu. Formalno, postoje i druge koje mogu da učestvuju na izborima. Međutim, njihovi rezultati su zanemarljivi, navodi se u analizi Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočen Evrope (IPESE)

03.05.2024

10:36

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu
Zdravlje

Odmah pogledajte u svoju kosu! Ako primetite ove promene vreme je za uzbunu

Mnogo toga možete saznati na osnovu nečije frizure: koliko se neko brine o sebi, vodi li računa o trendovima, da li je uredan, koja mu je omiljena boja, kakvog je trenutno raspoloženja. Na osnovu kose, takođe, može se zaključiti i šta jedemo, kakva nam je genetika, da li smo pod stresom i da li patimo od nekog zdravstvenog problema. Da, dobro ste čuli, kosa može poslužiti i u dijagnostičke svrhe, jer njen kvalitet i stanje u kojem se nalazi mnogo toga govore o zdravlju celokupnog organizma.

03.05.2024

10:02

Džet set

Srbija