• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.11.2023

12:25

"Orlovi" vide sebe na EP: Uspećemo što generacije pre nas nisu

Starsportphoto

Fudbal

"Orlovi" vide sebe na EP: Uspećemo što generacije pre nas nisu

Podeli vest

Plasiraćemo se na Evropsko prventvo, poručuju fudbalski reprezentativci Srbije Filip Mladenović i Nemanja Gudelj.

"Orlovi" će u nedelju od 15.00 časova u Leskovcu odigrati protiv Bugarske svoj poslednji meč kvalifikacija za kontinentalnu smotru. Potreban im je makar bod, pa da se sigurno tamo nađu, ne zaviseći od rezultata ostalih utakmica. Uvereni su Piksijevi izabranici da će na stadionu u "Dubočici" i pobediti, jer žele u velikom stilu da okončaju kvalifikacije.

Prema Mladenovićevim rečima, ostvariće ono što generacije pre njioh nisu uspele.

- Stalno smo pričali, nema lakih utakmica, nema lakih protivnika, svi igraju. Ali opet ponavljam, sve je na nama, svesni smo svega, dobro radimo, spremamo se i jedva čekamo nedelju da ostvarimo ono što naš fudbal čeka četvrt veka. Mislim da ova generacija zaslužuje plasman na Evropsko prvenstvo - jasan je bek.

Foto: Starsportphoto

 

Moglo je da se desi da se poklope neki drugi rezultati, pa da Srbija već bude na EURO-u, ali to se nije desilo, tako "orlovi" sami odlučuju o svojoj sudbini.

- Rezultati iz Podgorice i Sofije ništa ne menjaju, sve je na nama što smo i očekivali na kraju ovih kvalifikacija. Da mi kreiramo našu sudbinu. Znamo šta nam je činiti i svakako da se nadamo najboljem epilogu. Crna Gora je zaista dobro odigrala, jako ušla u meč i kasnije rutinski dobila utakmicu. Postigli su golove na vreme. Nema šta, nama ostaje meč sa Bugarskom, moramo da damo sve od sebe, znamo šta želimo i koliko možemo - ističe Mladenović.

Bugarska je nekoliko golova primila u poslednjim trenucima. Igrač Panatinaikosa ne bi imao ništa protiv da tako bude i u nedelju, samo da Srbija slavi na kraju. 

- I to su neverovatni golovi. Sada je bio autogol. Ne znam šta da kažem, neka bude tako i u nedelju, ali verujem da ćemo sve rešiti ranije, jer verujem u nas, verujem u stručni štab. Idemo ka tome da ostvarimo rezultat koji nacija čeka svih ovih godina. Nadam se da će biti sve kako želimo i mi i narod koji voli fudbal i navija za reprezentaciju. Velika je stvar za navijače u unutrašnjosti što je dozvoljena publika na meču. Biće lepo da u dobroj atmosferi ostvarimo rezultat koji bi nam omogućio da se svi zajedno radujemo - zaključio je Filip Mladenović.

Sa još većim samopouzdanjem pristupa Nemanja Gudelj, koji ne brine o rezultatima drugih mečeva, već je samo fokusiran na igru Srbije. Juče mu je bio rođendan i jedina želja mu je bila plasman na Evropsko prvenstvo. 

Foto: Starsportphoto

 

- Da, to je bila moja želja, da u nedelju pobedimo i ostvarimo san mnogih generacija. I odemo tamo gde nam je i mesto da budemo. Nismo obraćali mnogo pažnju na rezultate drugih utakmica, samo nam je važno da mi o sebi odlučujemo i toga smo svi svesni. Fokusirani smo da protiv Bugarske odigramo najbolje što možemo i plasiramo se na Evropsko prvenstvo - ističe igrač Sevilje.

On je pre nekoliko dana nosio kapitensku traku na prijateljskom meču sa Belgijom i to mu je mnogo značilo. 

- Ogromna čast za mene, osetiš ponos, jer ponos je igrati za Srbiju, a još poneti kapitensku traku, posebna čast. Zaista sam presrećan zbog svega - zaključio je Gudelj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija