• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.11.2023

11:02

Španci u neverici zbog Jovićeve sudbine! Ovakav nestanak se retko viđa!

Tanjug/AP

Fudbal

Španci u neverici zbog Jovićeve sudbine! Ovakav nestanak se retko viđa!

Podeli vest

Španska "Marka" posvetila je veliki prostor sunovratu karijere srpskog fudbalera Luke Jovića.

Pobedio je slavni Real Madrid te 2019. godine sve rivale i uspeo da dovede sjajnog Luku Jovića u prestonicu Španije!

Blistao je Srbin u dresu Ajntrahta iz Frankfurta, fudbalski svet je brujao o njemu, ali je vrlo brzo prešao put od otkrića sezone do nevidljivosti u Seriji A.

Jović je u sezoni 2018/2019 postigao 27 golova, a narednih pet samo 20, ističe renomirana španska "Marka".

Foto: Tanjug

 

 

"Pad učinka kao kod Luke Jovića se retko viđa. Sada igra tiho u Milanu, gde malo učestvuje i još uvek nije postigao gol", navodi se u tekstu pomenutog medija.

Španci su i dalje u neverici zbog toka karijere nekadašnjeg velikog talenta.

"Neverovatan je 'nestanak' igrača za koga su se pre šest sezona borili velikani Evrope. Jer Jović je u leto 2019. godine bio jedna od najtraženijih 'devetki'. Uz Harija Kejna, Karima Benzemu, Roberta Levandovskog, Luisa Suareza, Kristijana Ronalda i Kilijana Mbapea, bio je jedan od najboljih strelaca u tom trenutku".

 

Nekada ubojiti napadač je pre pet godina dao 17 u Bundesligi i 10 u Ligi Evrope, a onda je prosto nestao.

"Njegovih 21 godina i njegova golgeterska moć doveli su ga u centar pažnje pola Evrope. Posebno je upečatljiva bila borba između Madrida i Barse za njegov potpis. Jović je na kraju obukao beli dres u operaciji vrednoj 60 miliona evra", podseća "Marka".

Investirao je Real u Jovićev transfer očekujući da će on biti rešenje za problem sa rezervom Karima Benzeme.

Foto: Reuters

 

 

"Ali, on nije bio dorastao tom zadatku", piše "Marka", "Prvo je naišao na 'ubistvenu' verziju Karima koji mu nije dao nikakvu šansu. Drugo, nije iskoristio nekoliko prilika koje je imao. Dva gola su bila njegova dostignuća u prvoj godini u belom"- piše Marka.

Nakon beznačajne i bez ikakvog učinka, u drugoj sezoni vratio se na pozajmicu u Ajntrah u zimskom prelaznom roku. Momak koji nije zavredio poziv selektora Dragana Stojkovića na minula dva okupljanja nacionalnog tima, pogodio je već na povratničkom debiju, ali je na kraju stigao do samo četiri gola bez povratka u očekivanu formu.

 

 

"U Madrid se vratio sa nadom da će promena na klupi, dolaskom Karla Ančelotija, predstavljati novi početak za njega na 'Santjago Bernabeuu'. Ali ništa se nije promenilo: igrao je 549 ​​minuta u 19 utakmica i postigao jedan gol", navodi španski list.

Napustio je Real Luka Jović zauvek pred sezonu 2022/2023, sa titulom Lige šampiona.

- Otišao sam prerano u Real Madrid. Benzema je eksplodirao i osvojio 'Zlatnu loptu'. Prvo nisam imao dovoljno sreće, posle je izbila kovid pandemija, a onda su me zaustavile neke povrede. Ali to je bilo veliko iskustvo za mene - rekao je Jović po odlasku iz Madrida.

Put ga je odveo u italijansku Fiorentinu gde je tek ponekad  znao da podseti kakva je golgeterska zver bio.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Ipak, 13 golova na 50 utakmica nije bilo dovoljno da mu italijanski klub ponudi ulogu nosioca igre. Tim iz Firence ga je pustio da bez obeštećenja pređe u slavni Milan, koji se setio njega nakon što nije uspeo da realizuje nekoliko prioriteta za pojačanje napada.

Nije ni okruženje na "San Siru" pomoglo Joviću da se vrati na nivo kada je o njemu pričao ceo kontinent.

Sedi Srbin na klupi za rezerve i ne postiže golove i sve je jasnije da će na zimu morati da potraži novi dom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija