• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Vuletič

26.11.2023

11:51

Dosije Lazetić: Letos odbio ruske milione i ostao da maltretira "večite"!

Starsportphoto

Fudbal

Dosije Lazetić: Letos odbio ruske milione i ostao da maltretira "večite"!

Podeli vest

Nakon sinoćnje pobede TSC-a nad Partizanom od 4:0 sve su oči uprte su u trenera Topolčana Žarka Lazetića, koji je letos, uprkos bogatoj ponudi iz Rusije, odlučio da ostane u Bačkoj Topoli.

Kako saznaje Informer, Lazetiću je letos, na konto sjajnih rezultata, stigla ponuda ruskog Sočija. Srpskom treneru je ponuđeno 600.000 evra po sezoni kako bi preuzeo Premijerligaša Rusije i ugovor na tri godine, što znači da je nekadašnji fudbaler mogao da inkasira najmanje 1,8 miliona evra. 
 

Foto: Starsportphoto

Zna kako sa "večitima"

 

Ipak, nekadašnji trener Metalca odlučio da ostane na klupi TSC-a.

- Žarko nije želeo da ostavi nedovršen posao u Bačkoj Topoli. Sav fokus mu je tada bio na pripremama za kvalifikacije Lige šampiona. Procenio je da je TSC sjajna sredina za njega i da će se, pravljenjem još boljih rezultata, pažnja velikih evropskih timova samo uvećavati. Imao je "u džepu" grupnu fazu Lige Evrope i pred sobom veliko iskustvo kroz igranje u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U ugovoru sa TSC-om imao je, a verovatno ima i dalje, klauzulu da za samo 50.000 evra može da ode u bilo koji drugi klub. Žarko je želeo da ostane sa plavo-belima - rekao je naš izvor.

Prethodna sezona TSC-a je bila najuspešnija u istoriji kluba. Završili su šampionat Srbije na drugom mestu i tako učestvovali u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Nisu uspeli da se nađu u elitnom fudbalskom takmičenju, ali je Liga Evrope bila osigurana i evropska bajka Bačkotopolčana još traje.

Iako se ne mogu pohvaliti impresivnom kampanjom u Evropi ove takmičarske godine, što je i očekivano za debitanta na međunarodnoj sceni, prvenstvo Srbije je druga priča.

 

Foto: Starsportphoto

Cilj je novo učešće u Evropi

 

Partizan im "beži" čitavih 13 bodova, dok Crvena zvezda ima prednost od osam, ali su i crno-beli i crveno-beli "lomili zube" na TSC-u.

Barak Bahar, Izraelac na klupi Zvezde, nešto bolje je prošao u duelu sa kolegom Lazetićem. Meč odigran 1. novembra na "Marakani" završen je podelom bodova 1:1, što i nije tako loše kada se uzme u obzir kako je prošao "večiti" rival sinoć.

Žarko Lazetić se vratio na stadion u Humskoj, nakon što je na istoj adresi proveo četiri godine kao pomoćnik Zorana Mirkovića, a potom i Miroslava Đukića. Kratko je bio vršilac dužnosti trenera "parnog valjka", ali nije dobio pravu šansu. Poslat je na "kaljenje" u Teleoptik odakle je trasirao put u Metalac.

Foto: Starsportphoto©

Lazetić na čelu Metalca 2021.

 

Možda je i manjak poverenja tadašnje uprave crno-belih probudio dodatni motiv u Lazetiću, ali ni sam nije krio iznenađenje konačnim ishodom sinoćnje utakmice - 4:0!

Podsetimo, trener TSC-a je ranije govorio da je primarni cilj njega i njegovog stručnog štaba da ustoliče klub iz Bačke Topole kao stalnog učesnika evropskih takmičenja.

- Mi već sada govorimo o evropskom TSC-u. Imamo želju da budemo učesnik evropskih takmičenja u budućnosti, da kažem stalan takmac u Evropi. Mi znamo da to ne može doći preko noći, ali isto tako smo svesni da nas put ka Evropi može voditi preko domaće lige. Osećamo da nam partije u Evropi daju na samopouzdanju te olakšavaju nastupe u Superligi Srbije. Cilj nam je da zauzmemo visoko mesto na tabeli na kraju sezone i da naravno ponovo izađemo u Evropu na jesen - govorio je Lazetić početkom novembra.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija