• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.11.2023

23:32

Sav apsurd VAR pravila na delu: Tri identične situacije i tri različite odluke! (VIDEO)

EPAIMAGES

Fudbal

Sav apsurd VAR pravila na delu: Tri identične situacije i tri različite odluke! (VIDEO)

Podeli vest

Pariz Sen Žermen je dobio penal, snimak na meču Lansa se nije gledao, dok je Bajernov penal poništen nakon VAR asistencije...

Od kako je VAR sistem uveden u fudbalski pravilnik, stopa sudijskih grešaka je smanjena, ali se mora priznati da se u brojnim takmičenjima video tehnologija koristi na, u najmanju ruku, sporan način. To se posebno odnos na Premijer ligu, navijači prečesto ne razumeju sudijske odluke, a sve je veći broj onih koje direktno utiču na konačan rezultat. 

Tako nešto mogli smo da vidimo juče, doduše ne u Premijer ligi, već u još ozbiljnijem takmičenju - Ligi šampiona. Njukasl su delile sekunde od nove pobede protiv Pariz Sen Žermena, a onda je glavni arbitar u dubokoj nadoknadi pokazao na belu tačku nakon što je Tino Livermato igrao rukom. Bek "svraka" nogom je intervenisao, ali se lopta odbila i pogodila ga u podlakticu. Naravno, fudbaleri Pariz Sen Žermena odmah su skočili da bi nakon nekoliko sekundi razmišljanja Simon Marčinjak pokazao na belu tačku.

Poljak se konsultovao sa video tehnologijom i od svog sunarodnika - Tomaša Kvajtkovskog koji je sedeo u VAR sobi dobio potvrdu da se radi o penalu. Da se sa tim UEFA ne slaže bilo je jasno danas kada je Kvajtkovski sklonjen sa liste delegiranih arbitara... 

Koliko pravila nisu precizirana navijači su mogli da vide danas. Dve gotovo identične situacije dogodile su se na meču Arsenal-Lans, a nešto kasnije i na utakmici Bajern Minhen-Kopenhagen, ali penala nije bilo. 

Utakmica u Londonu, u momentu kada je Kai Haverc igrao rukom, bila je davno rešena budući da je Arsenal već vodio sa 4:0, ali to nije i ne sme da utiče na sudijsku odluku. Ipak, ako je bilo tako onda kao primer može da posluži događaj sa utakmice Bajerna i Kopenhagena koji se desio u poslednjim minutima susreta, a koji je mogao da odluči konačan rezultat. 

Prosudite sami, ali je utisak da UEFA ima mnogo posla da ustanovi tačna pravila upotrebe VAR sistema pre nego što na scenu stupe novotarije nalik na isključenje igrača koji se buni protiv sudijske odluke...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija