• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.11.2023

20:36

Kraj u Bačkoj Topoli! TSC propustio šansu za veliki skalp, Vest Hem uz mnogo sreće došao do pobede (FOTO)

Starsportphoto

Fudbal

Kraj u Bačkoj Topoli! TSC propustio šansu za veliki skalp, Vest Hem uz mnogo sreće došao do pobede (FOTO)

Podeli vest

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole poražen je od Vest Hema sa 1:0 (0:0) u utakmici 5. kola grupne faze Lige Evrope. Meč na "TSC Areni" rešio je češki fudbaler Tomas Souček pogotkom u 89. minutu. Topolčani su se odlično držali do samog finiša, čak su imali nekoliko šansi da šokiraju slavni engleski klub.

TSC - VEST HEM 0:1 (0:0) (18.45, Arena 1 premijum)

Grad: Bačka Topola.

Stadion: TSC Arena.

Kapacitet: 4.500.

Sudija: Alard Lindhut (Holandija).

Strelci: Souček 89

Žuti kartoni: Petrović, Ćalušić (TSC), Fornals (Vest Hem).

Crveni kartoni:

TSC (4-4-2): Ilić - Petrović, Stojić, Čalušić, Antonić - Ćirković (od 86. Šoš), Kuveljić (od 76. Pantović), Radin (od 76. Vulić), Cvetković - Đakovac, Milovanović (od 76. Vlalukin).

Trener: Žarko Lazetić.

VEST HEM (4-3-3): Fabijanski - Kresvel (od 79. Emerson), Aguerd, Mavropanos, Džonson (od 79. Kerer) - Paketa, Souček, Vord-Praus - Benrama (od 67. Korne), Fornals, Mubama (od 67. Ings).

Trener: Dejvid Mojes.

 

 

 

UŽIVO:

DRUGO POLUVREME

90+4. minut - Kraj u Bačkoj Topoli! TSC bio na nekoliko minuta do senzacije, Vest Hem srećno došao do pobede!

90. minut - Četiri minuta nadoknade. Sve manje šanse da se TSC vrati u meč.

89. minut - Vodi Vest Hem, Souček! Ubacio se Čeh iz drugog plana, niko ga nije ispratio na pravi način i poveo je engleski klub. Šteta, velika šteta za srpsku ekipu!

87. minut - Slobodan udarac za TSC iskosa s desne strane. Može li srpski klub da zapreti?

81. minut - Dobro se drži TSC. Skromno drugo poluvreme, da li fudbaleri srpske ekipe mogu da sačuvaju 0:0 ili možda čak da napadnu osvajanje tri boda?

76. minut - Trostruka izmena u ekipi TSC-a. Izašli su Milovanović, Radin i Kuveljić, a ušli Vlalukin, Vulin i Pantović.

67. minut - Izvršio je Dejvid Mojes dvostruku izmenu i na teren je poslao Kornea i Ingsa, umesto Benrame i Mubame.

Foto: EPA

 

 

63. minut - Ćalušić dobija žuti karton zbog faula nad Paketom. Osim toga, nema uzbuđenja na "TSC Areni".

56. minut - Nema šansi u drugom delu meča. Sada je Ćirković probao da centrira, ali završava lopta u gol-autu.

Foto: EPA

 

 

51. minut - Vest Hem je nešto angažovanije ušao u drugi deo meča, ali još uvek nema prave pretnje ka golu Ilića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Bačkoj Topoli!

 

PRVO POLUVREME

45+2 - Kraj prvog poluvremena. Ekipa TSC-a pružila je sasvim dostojan otpor favorizovanom premijerligašu. Zasad je 0:0.

Foto: EPA

 

 

43. minut - TSC zasad odoleva protiv Vest Hema, štaviše, bolji je rival. Sa druge strane, rival u borbi za treće mesto Olimpijakos pretrpeo je pravu rezultatsku katastrofu u prvom poluvremenu i gubi od Frajburga u Nemačkoj sa 4:0!

40. minut - Bolji utisak u prvom delu meča ostavio je TSC. Topolčani su imali i dve šanse, Vest Hem, sa druge strane, nije imao neke ozbiljnije pokušaje.

31. minut - Velika prilika za Ćirkovića! Kresvel je napravio veliku grešku, dao loptu u noge Aleksandru Ćirkoviću, a on šutirao pravo u Fabijanskog!

Foto: EPA

 

 

30. minut - Pridigao se golman TSC-a, može da nastavi duel.

29. minut - Strašan sudar Mubame i golmana TSC Ilića. Mladi čuvar mreže ostao je da leži na travi. Ušla je lekarska ekipa da mu ukaže pomoć, videćemo da li će perspektivni golman moći da nastavi utakmicu.

22. minut - Nov opasan napad za TSC. Ovog puta iz daljine je šutirao Nikola Kuveljić. Ipak, defanzivni vezista se bolje snalazi u odbrambenim zadacima nego pred golom protivnika. Šutirao je visoko preko gola iz prilično izgledne pozicije.

19. minut - Krenuo je Vest Hem u kontranapad, ali upropastio ga je Lukas Paketa. Brazilski reprezentativac pokušava akrobacije prilikom svakog dodira sa loptom. Pre nekoliko minuta majstorski je proigrao saigrače, a u 19. minutu uprskao je napad svog tima.

Foto: EPA

 

 

13. minut - Oslobodio se TSC i sada preti Ifet Đakovac. Izblokiran je napadač Topolčana, korner za domaće.

11. minut - Dobra vest za TSC iz Nemačke! Frajburg vodi protiv Olimpijakosa 2:0, što znači da, ako ostane taj rezultat, srpski klub bi u direktnom okršaju sa Grcima odlučivao o trećem mestu u grupi.

7. minut - Velika šansa za TSC! Uroš Milovanović je šutirao sa nekih 10-ak metara nakon ubacivanja Miloša Cvetkovića. Bio je to solidan udarac, ali zaustavlja ga Lukas Fabijanski.

4. minut - Igra se uglavnom na polovini TSC-a, a domaći ne uspevaju da organizuju neki bolji napad protiv prošlosezonskog osvajača Lige konferencija.

2. minut - Vest Hem vrši pritisak od starta, Benrama je pokušao sa distance, ali je izblokiran.

18.45 - Počela je utakmica u Bačkoj Topoli!

PRE MEČA: 

18.31 - Kladionice su apsolutno na strani Vest Hema. Tim iz Premijer lige veliki je favorit sa kvotom 1,37, dok je kvota na keca čak 7,00. Na nerešeno je 5,50.

18.11 - Vest Hem je uoči susreta objavio nekoliko fotografija iz Bačke Topole, gde je svojim navijačima predstavio okruženje u kojem engleski tim večeras igra utakmicu.

 

 

17.45 - Fudbaleri TSC-a nalaze se na poslednjem mestu u A grupi Lige Evrope, sa samo jednim osvojenim bodom. Topolčani nemaju šanse da nastave takmičenje u ovom takmičenju, ali i dalje su u igri za treće mesto, za koje se bore sa Olimpijakosom. Grčki tim je u mnogo boljoj poziciji pošto ima tri boda više, a izabranici Žarka Lazetića pokušaće u naredna dva meča da ostvare što bolje rezultate, prvo danas protiv Vest Hema, a onda u poslednjem kolu protiv Olimpijakosa u gostima.

17.35 - Trener Žarko Lazetić pred večerašnji susret izjavio je da će njegov tim sve učiniti da bude treći u grupi.

Tinja nada, nadamo se i dokle god ima bilo kakve šanse pokušaćemo da ostvarimo što bolji plasman i da završimo kao treći u grupi. Koliko je to moguće - videćemo. Daćemo sve od sebe da svaka utakmica bude takmičarska, verujemo da ćemo već sutra pokušati da se približimo tome i da poslednja utakmica u Grčkoj odlučuje o tome da li ćemo prezimeti u Evropi - rekao je Lazetić u najavi meča.

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija