• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.11.2023

20:44

Šteta! TSC je zaslužio bar bod! Vest Hem u 89. minutu do pobede u Bačkoj Topoli

EPA Images

Fudbal

Šteta! TSC je zaslužio bar bod! Vest Hem u 89. minutu do pobede u Bačkoj Topoli

Podeli vest

Srpski vicešampion pokleklao u poslednjim trenucima i ostao bez boda.

Fudbaleri TSC večeras su na svom terenu izgubili od Vest Hema sa 1:0 (0:0) u petom kolu grupne faze Lige Evrope. 

Ekipa iz Bačke Topole bila je na pragu istorijskog remija protiv favorizovanih Engleza, ali je u 89. minutu primila pogodak i doživela i četvrti poraz u evropskom takmičenju. Uprkos novom porazu, srpski vicešampion je ostao u igri za treće mesto u grupi, jer je Olimpijakos večeras doživeo težak poraz od Frajburga (5:0). 

Kolo pre kraja, vodeći Vest Hem ima 12, koliko i nemački klub, ekipa iz Pireja ima četiri poena, a TSC je poslednji sa jednim. Srpski i grčki klub će tako u poslednjem kolu odlučivati o trećem mestu u A grupi i putniku za Ligu konferencija.

Foto: EPA Images

 

Srpski vicešampion je duel sa engleskim premijerligašem dočekao u odličnom raspoloženju posle ubedljivog trijumfa nad Partizanom (4:0) u okviru Superlige.

​Izabranici Žarka Lazetića ostvaila je odličan utisak i čak u većem delu navrata bila bolji rival. Topolčani su se bez respekta suprostavili rivalu sa Ostrva i hrabro napali od prvog minuta. Prva šansa u Bačkoj Topoli viđena je već u sedmom minutu, kada je Lukas Fabijanski morao da intereveniše posle šuta Uroša Milovanovića.

Foto: EPA Images

 

Igrali su Topolčani bez ikakvog pristiska u prvom poluvremenu, ređale su se šanse pred golom protivnika, pokušavao je Đakovac, potom je sjajnu priliku imao i Ćirković u 31. minutu, kada je oduzeo loptu Kresvelu, ali je šutirao pravo u golmana Vest Hema, pa se na odmor otišlo bez promene rezultata.  

Ekipa Dejvida Mojesa je u drugom poluvremenu ušla mnogo angažovanije, ali bez ikakvih pretnji po gol Veljka Ilića. Ekipe su u drugom delu spustile tempo, igralo se na sredini terena, bez konkretnih prilika. Uspavanku u Bačkoj Topoli prekinuo je u 57. minutu Milovanović, gađao je ka golu "čekićara", ali je lak posao imao golman Fabijanski. 

Foto: EPA Images

 

I kada su svi već videli da TSC osvaja istorijski bod, usledio je šok u 89. minutu. Engleski klub je pravo niotkuda stigao do vođstva. Maksvel Korne je uputio centaršut u kazneni prostor, a Tomas Souček iz prve matirao golman Ilića za konačnih 1:0. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija