• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.12.2023

11:43

Navijači divljaju širom Evrope! Horor scene u Birmingemu, pristalice Legije prebile britansku policiju (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

Navijači divljaju širom Evrope! Horor scene u Birmingemu, pristalice Legije prebile britansku policiju (VIDEO)

Podeli vest

Ponovo u centru pažnje Poljaci...

Dugo godina je Srbija u očima Evrope bila označena kao poprište huliganskih obračuna i navijačkih divljanja. Ipak, situacija se tokom poslednjih sezona značajno smirila u našoj zemlji, a obračuni huligana postaju sve učestaliji širom Starog kontinenta. 

Najbolji primer za to je Grčka. Iako već neko vreme gostujućih navijača nema na najvećim derbijima to nije pomoglo da se situacija smiri. Letos je jedan od navijača AEK-a uoči utakmice protiv Dinamo Zagreba u Atini izgubio život, a nekoliko meseci kasnije veliki derbi između Olimpijakosa i Panatinaikosa je prekinut nakon što je fudbaler "zelenih" pogođen petardom u glavu. Tom prilikom oštećen mu je sluh. 

Ni Holanđani ne zaostaju mnogo, posebno navijači Ajaksa koji su u poslednje vreme nezadovoljni zbog katastrofalnih rezultata "kopljanika". Na udaru huligana bile su klupske prostorije, sve češće se derbiji u Erediviziji prekidaju, a situacije počela da izmiče kontroli i na međunarodnoj sceni. 

 

 

Pre mesec dana, kada su u okviru Lige Evrope koplja ukrstili Brajton i Ajaks došlo je do velikog obračuna navijača dva kluba. 

Veliki skandal prethodio je i utakmici Pariz Sen Žermena i Njukasla u Francuskoj. Navijači domaćeg sastava su u jednom pabu napravili pravu zasedu nakon čega je došlo do velike tuče pristalica dva tima. Vrlo brzo je postalo jasno da se Englezi neće lepo provesti u Parizu pa je i klub izdao saopštenje da se navijači drže zajedno kako ne bi došlo do većih incidenata. 

 

 

Ipak, utisak je da je haos eskalirao sinoć kada je na programu bio meč Aston Vile i Legije iz Varšave...

Već godinama navijače Legije bije "loš glas". Verovatno i za razlogom budući da su "Legionari", kako se nazivaju navijači, u prošlosti umeli da izazovu haos gde god da se pojave.

Tim povodom, a uoči utakmice Aston Vile i Legije u okviru grupne faze Lige konferencija, policija Birmingema izdala je naređenje da broj dopstupnih karata za goste bude smanjen. Umesto 2.100 Poljaka, na tribine je moglo svega 890 zbog čega je došlo do pravog "rata" ispred kapija "Vila Parka". 

 

 

Nezadovoljni Poljaci sukobili su se sa policijom, a prema vestima koje stižu iz Britanije četvorica policajaca pretučeno je. Jedan od njih je u kritičnom stanju budući da je zadobio opekotine od baklje, dok je uhapšeno više od trideset osoba. 

Jedna grupa navijača uspela je da probije blokadu ispred stadiona i uđe u hodnik pred ulazak na tribine. Ipak, ulazak u sektor koji je bio namenjen gostima bio je potpuno zatvoren i ostao je prazan do kraja meča. Neki od Poljaka otišli su do drugih delova stadiona, ali su vrlo brzo identifikovani i izbačeni. 

 

 

Aston Vila se oglasila porukom za javnost u kojoj ističe da je postupila po savetu policije zbog scena koje su se događale u Alkmaru, a da je nakon nereda koji su izbili ispred stadiona odlučeno da svim navijačima poljskog kluba bude zabranjen ulazak na Vila Park.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija