• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.12.2023

07:00

Problema je sve više... Premijer liga blokirala prodaju Evertona!?

EPAImages

Fudbal

Problema je sve više... Premijer liga blokirala prodaju Evertona!?

Podeli vest

Dežurne službe zaključile da kompanija "777 Partners" nije sposobna da bude novi vlasnik "karamela".

Da nesreća nikada ne ide sama potvrđeno je bezbroj put kroz istoriju, a da je tako na svojoj koži sada oseća i Everton. Nedavno je Premijer liga "karamelama" oduzela deset bodova zbog loše finansijske konstrukcije, a velikan sa "Gudisona" sada bi mogao da upadne u još veći problem. 

Naime, već neko vreme se kuva priča o tome da je Farhad Moširi spreman da proda svoje akcije i prepusti Everton novom vlasniku. Englesko-iranski biznismen, čije je bogatstvo procenjeno na oko 1.700.000.000 funti, na čelu je "karamela" od 2016. godine, uložio je ogroman novac, ali za uzvrat nije dobio rezultate na terenu. Zbog toga je Moširi rešio da se povuče i, ukoliko je moguće, povrati makar delić uloženih sredstava u klub. 

Naravno, budući da je Premijer liga veoma interesantno tlo za mnoge kupce na Moširijeva vrata odmah su zakucali potencijalni kupci. Reč je o američkoj kompaniji "777 Partners" smeštenoj u Majamiju koja u svom vlasništvu već ima nekoliko klubova širom Evrope - Đenova, Standard Lijež, francuski Red Star, Vasko de Gama i Herta, ali i manjinski udeo u Sevilji i Melburn Viktoriju iz Australije. 

Američki vlasnici u septembru su se dogovorili sa Mošidijem o kupovini svih 94 odsto akcija koje poseduje aktuelni vlasnik. Ipak, ni dva meseca nakon što je ugovor sklopljen čitav posao nije završen. Razlog za to je - Premijer liga. Naime, čelnici elitnog takmičenja već neko vreme "češljaju" papire kompanije "777 Partners", a kako prenose britanski mediji se su prilike da će čitav posao propasti. 

Foto: EPAIMAGES

 

Portal "talkSport" prenosi da su čelnici Premijer lige ustanovili da kompanija "777 Partners" nije pogodna da preuzme Everton. Amerikanci, navodno, nemaju nameru da odustaju i već spremaju plan kako bi preko "rupe u zakonu" uspeli da kupe "karamele". 

Za to vreme, bivši izvršni direktor Evertona - Kit Vines javlja da je još nekoliko investitora, mahom iz Amerike, spremno da kupi Everton ukoliko ugovor sa "777 Partners" propadne. Ipak, Vines dodaje da ostali kandidati neće želeti da nadmaše aktuelnu ponudu već da će čekati rasplet situacije. 

- Ozbiljni i kvalifikovani kupci će sedeti i gledati šta se dešava, a onda pokušati da kupe klub po nižoj ceni. Tako posluju uspešna preduzeća, posebn američki investitori. U ovom momentu nema potrebe da žure, situacija oko kompanije "777 Partners" ne obećava, oduzeti su bodovovi... Razumni su, sede i čekaju - poručio je Vines. 

Navijači Evertona već neko vreme žele da vide leđa Farhadu Moširiju, ali utisak je da im se ni novi vlasnici neće svideti. Makar, ako je suditi po iskustvu navijača Standarda. Naime, početkom novembra pristalice slavnog kluba iz Liježa započeli su ozbiljan rat protiv kompanije "777 Partners". Da stvar bude gora, i preostalim klubovima gori pod nogama. Herta je zakucana za dno Cvajte, Sevilja je pri dnu Primere, a Vasko de Gama treći od pozadi u Brazilu....

Teški dani za Everton! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija