• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.12.2023

11:35

Stop nasilju! Nema fudbala u Grčkoj, sudije kipte od besa

EPA

Fudbal

Stop nasilju! Nema fudbala u Grčkoj, sudije kipte od besa

Podeli vest

Grčke fudbalske sudije i delegati bojkotuju Superligu! Od narednog vikenda fudbala u Grčkoj neće biti do daljeg jer nema ko da sudi!

Sudije i delegati navode da bojkotuju prvenstvo jer rade u opasnim uslovima pošto su redovno na meti navijača, kao što je to bilo u novembru kada je sudija Andreas Gamaris napadnut i huligani su ga gađali kantama goriva.

Pre samo nekoliko dana sudija Tasos Papaetru dobio je pretnje smrću zbog odluka u jednoj utakmici, a niko iz lige i Fudbalskog saveza Grčke se nije oglasio niti bilo šta uradio povodom toga.

Zato su sudije odlučile da se javnosti obrate otvorenim pismom.

"Stalna smo meta i žrtveni jarčevi. Dobijamo pretnje, nad nama se vrši nasilje, trpimo napade - fizičke i verbalne - ali sve to prolazi nekažnjeno. Zbog toga smo odlučili da nećemo suditi u utakmicama, počevši od sledećeg vikenda, dok nam se ne osiguraju sigurni uslovi", napisale su sudije u otvorenom pismu javnosti.

U grčkoj Superligi odigrano je 13 kola i prvi je Panatinaikos sa 31 bodom, a prati ga AEK sa 30.

Naredno kolo trebalo bi da se odigra za vikend, ali ako sudije ne prekinu štrajk od toga neće biti ništa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija