• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.12.2023

09:45

Šta, Đoković ipak nije Supermen! Ovo je dokaz

Profimedia

Novak Đoković

Šta, Đoković ipak nije Supermen! Ovo je dokaz

Podeli vest

Novak Đoković je skoro nepobediv na terenu, protivnicu pokušavaju da pronađu njegovu slabost kako bi imali bilo kakvu šansu, pa i ako je pronađu, nije lak zadatak iskoristiti je.

Ali, ima i prvi teniser sveta slabu tačku - smeč! Izgleda da ipak nije Supermen, ima i on slabosti. Kada navijači vide da će da smečuje loptu hvataju se za glavu jer to retko kada izađe na dobro. Smeč je Novakova slaba tačka tokom cele karijere, ali i pored toga, rivalima nije lako da to iskoriste protiv njega i pobede ga. 

Portal "Tennis365" bavio se slabostima najboljeg tenisera ikada, koji je svoju igru doveo do savršenstva. Kako je nedavno rekao Goran Ivanišević, Novak Đoković i u 36. godini radi na sebi kao da ima 20, žali da bude bolji, nego što je bio juče ili na jutarnjem treningu. 

Poboljšanje servisa sigurno je jedan od razloga zašto već deset godina dominira, a forhen i bekhend samo dodatno doprinose nepobedivosti. Takođe, dok je radio sa Borisom Bekerom popravio je i igru na mreži. Međutim, smeč mu ne ide, pa ne ide.

Šta radi pogrešno?

Foto: Profimedia

 

 


"Postoji nekoliko razloga, a jedan je pozicija u kojoj se nalazi ispod lopte. Često krivo proceni let lopte i dopusti joj da padne preblizu, pa ne može da dođe u dobru poziciju za udarac. Takođe, drugi problem je taj da dopusti da lopta padne prenisko, dok je lakat često savijen kada udara loptu. Potpuno ispružena ruka je nabolja opcija za smeč, ali Đoković retko kad to uradi kada izvodi smeč. Dođe do lopte pre nego što je u pravom položaju za udaranje", piše pomenuti portal.

Podsetili su na meč protiv Endija Mareja u finalu Vimbldona 2013. godine, pogrešio je i dao šansu Škotu. Takođe, loš potez ga je koštao pobede protiv Karlosa Alkaraza takođe u finalu grend slema u Londonu ovog leta. Pri rezultatu 40:30 u drugom gemu petog seta na servis Španca, Đoković je poslao visoku loptu u mrežu, propustio šansu za brejk i na kraju izgubio meč. 

 

 

 

Možda naš teniser nema dovoljno samopouzdanja na ovom udarcu.

"Novak ima tendenciju da dolazi do mreže kada oseća pritisak, želi brzo da završi poene, a napetost takođe doprinosi nedostatku kontrole. Jedno od njegovih tajnih oružja na terenu je sposobnost da ostane miran pre nego što udari lopticu. To je zbog njegovog neverovatnog rada nogu i majstorskog predviđanja, ali neke mu veštine i nedostaju". 

Ipak, Nole ne želi da prizna da imam problem.

- Ne misilim da je to slabost. To se samo desi u pogrešnom trenutku, izgubite ravnotežu i promašite. Ponekad nije moguće biti najefikasniji, ali većina stvari koje radim na terenu je dobra i pobeđujem. 

Ipak, Novak je toliko dobar u svim ostalim aspektima igre da ga je teško dovesti u poziciju da pokaže svoju veliku slabost.

Bilo je ludo videti kako servira u Dejvis kupu i kako pogađa. Mislim da sam imao 30:0 u jednom od njegovih servis gemova, osećao sam da riterniram dobro. To je bilo dobro iskustvo. Kada bih mogao da budem na tom nivou u svojim servis gemovima, bilo bi lepo. Gledao sam Đokovića protiv Sinera u ATP finalu, nije mogao da mu priđe u servis gemovima. Ono što je pogađao bilo je neverovatno. Njegov servis se poboljšao više nego bilo šta drugo. Nema slabosti, zbog toga je broj jedan. Njegovi standarni su uvek visoki - rekao je oduševljeni Nori nedavno. 

Takođe, Đokovićev broj neiznuđenih grešaka uvek je mali, servis konstantan i precizan, kao i svaki drugi udarac tokom meča, a aura na terenu doprinosi kompletnom paketu koji ga čini najboljim na svetu, zaključuje portal "Tennis365". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija