• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

01.05.2024

00:33

Poslednji ples Nadala u Madridu! Čeh eliminisao Španca (VIDEO)

Reuters

Tenis

Poslednji ples Nadala u Madridu! Čeh eliminisao Španca (VIDEO)

Podeli vest

Španski teniser Rafael Nadal eliminisan je u osmini finala mastersa u Madridu.

Nadal je tačno u ponoć posle dva sata borbe izgubio od Čeha Jiržija Lehečke sa 7:5, 6:4 i tako odigrao svoj poslednji meč u karijeri u španskoj prestonici. Bik sa Majorke, trenutno 512. igrač sveta, pokazao je veliku želju i borbu u duelu sa Čehom, ali na kraju nije mogao više na turniru, koji je pet puta osvajao u karijeri. 

Madridska publika kao da je predosećala da je ovo možda i poslednji put da vide Nadala uživo na delu, pa su tribine "magične kutije" bile popunjene do poslednjeg mesta. 

Ipak, trenutno 31. teniser sveta nije imao milosti. Nije dozvolio Čeh da na njega utiče atmosfera sa tribina, na kojima su zdušno bordili svog miljenika. Posle izjednačene borbe u uvodnih deset gemova, gde se videlo da će Španac teško da se izbori da ubitačnim forhendima i bombama sa servisa, prvi je poklekao upravo Nadal. U 11. gemu prepustio je Lehečki gem bez osvojenog poena, koji je u narednom potvrdio brejk i poveo u setovima za neverici na tribinama. 

 

Foto: Reuters

Jirži Lehečka

Pokušavali su navijači da u pauzi ovacijama vrate Nadala na pravi put, ali je usledio novi šok na početku drugog seta. Hladnokrvni Jirži je na to odgovorio novim brejkom i najavio početak kraja "kralja šljake". 

Trudio se Rafa, nadao se kiksu rivala, kao i publika, koja je svaki poen grend slem šampiona proslavljala kao da je osvojio titulu. Ipak, 22-godišnji Lehečka bio je nedodirljiv, šetao je Španca po terenu, čistio linije i na kraju zasluženo izborio četvrtfinale Madrida. 

Koliko je Nadal bio nemoćan protiv Čeha možda najbolji govori i statistika da u čitavom meču nije imao brejk šansu. 

Na kraju, 37-godišnjem Rafi organizatori turnira priredili su i neku vrstu oproštajne ceremonije. Sa jedne strane terena spušteno je pet postera na kojima je bio Nadal sa godinama kada je osvajao trofeje u Madridu. Na prvom je pisalo "Hvala", dok su na ostala četiri platna bila ispisana slova njegovog nadimka "Rafa". 

Emocije su u tom trenutku savladale Nadala koji nije mogao da zadrži suze, baš kao i većina navijača u tribinama "magične kutije" koji su stojeći i ovacijama pozdravljali svog miljenika. Bila je to magična noć u Madridu, ali sa tužnim krajem...

Na kraju, Lehečka će u četvrtfinalu igrati protiv Rusa Danila Medvedeva.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!

Nastavlja se Kurtijev fašistički teror. Kurtijeva fašistička policija je 20.5.2024. sa puškama i pancirima upala u ekspoziture Banke poštanske štedionice (BPŠ) u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i opljačkala ih! Kukavica Kurti se plaši i Vučićeve senke, pa je Kurti sačekao da predsednik Vučić ode u SAD, i tek onda „uhapsio“ ekspoziture BPŠ. Fašista Kurti već godinama „hapsi“ i srpske apoteke i bakalnice.

21.05.2024

17:02

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija