• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.12.2023

06:33

Đoković je prvi i na UTR listi!

profimedia

Novak Đoković

Đoković je prvi i na UTR listi!

Podeli vest

Novak Đoković nije samo sezonu završio na prvom mestu na ATP listi, nego i na UTR listi.

Šta je UTR lista? To je Univerzalni teniski rejting. Sistem obuhvata rezultate i učinak, koji se menjaju nakon svakog meča. Radi se o globalnom sistemu ocenjivanja, koji precizno rangira igrače na osnovu njihovih rezultata, bez obzira na to da li su profesionalci ili rekreativci.

Uzima u obzir protiv koga igrate, kako igrate, težina mečeva se izračunava na osnovu formata, konkurentnosti, pouzdanosti... UTR lista je ista za sve, bez obzira na to da li se radi o muškarcima ili damama. Ovaj sistem kreiran je kako bi promovisao fer i takmičarsku igru širom sveta. Svi igrači bez obzira na godine, pol, nivo na kom igraju... ocenjuju se na skali od jedan do 16,50 na osnovu stvarnih rezultata meča. Inače, UTR Sport partneri i investitori su Novak Đoković, "Tennis Channel", "Amazon Prime Video", "Tennis Australia"...

Foto: EPA

 

 

- UTR rejting je najbolji način da se merite sa drugim igračima bez obzira nja njihov uzrast ili nivo na kom igraju - rekao je Novak pre nekoliko godina.  

Đoković je prvi i na UTR listi sa 16,38 poena. Ali, Janik Siner, koji ga je pobedio u Torinu i na Dejvis klupu u Malagi, ozbiljno preti. Za Novaka je ove godine najuticajnija na listi bila konkurentnost, odnosi se na razliku između UTR ocena igrača, što je veća razlika, to rezultatu daje manju težinu. 

Italijanski teniser je drugi sa 16,33 boda. Sineru su pobede nad Novakom omogućile da osigura drugu poziciju ove sezone iza najboljeg tenisera ikada. Iza Italijana je Danil Medvedev (16,31), pa Rafael Nadal (16,27), kome su 22 grend slem titule omogućile da je i dalje na listi, iako ne igra godinu dana. Potom slede Karlos Alkaraz (16,25), Aleksander Zverev (16,20), Andrej Rubljov (16,19)...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija