• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.12.2023

10:39

Hrvatu preti srčka zbog Novaka! Ipak mu smeta kada urla na njega

reuters

Tenis

Hrvatu preti srčka zbog Novaka! Ipak mu smeta kada urla na njega

Podeli vest

Godinama Goran Ivanišević priča da mu ne smeta kada Novak Đoković tokom meč viče na njega kad na terenu ne ide sve kako je planirao, ali ipak nije tako.

Zna Novak temperamentnije da reaguje tokom meča, da pobesni, okrene se ka svojoj loži, treneru Goranu Ivaniševiću, žestoko odbrusi, nekad i opsuje, ali je uglavnom svima jasno da to radi kako bi izbacio negativnu energiju i nastavio dalje. 

Sad je isplivala istina šta Goran zaista o tome misli.

- Nije lako sa njim, pogotovo kad mu stvari ne idu na ruku. Jednom nas je tri dana vezao lisicama, mučio nas i čupao nam nokte - rekao je Goran Ivanišević u šali, ali...

Nije mu baš svejedno, kaže da mora više da pazi na srce. 

- Mnogo je toga o čemu ne mogu da pričam. Ali tu smo, još uvek smo živi. Moje srce je i dalje u redu. Iako, već sam čovek u godinama i morao bih više da pazim na njega - kazao je Goran Ivanišević. 

Nije baš ovako pričao Ivanišević posle Vimbldona, kada je prvi teniser sveta vikao na njega.

- Ma, to su gluposti. Kao prvo, ja pola od toga ne čujem. To su ogromni tereni, publika viče i ne čuje se. Meni to ne smeta, to su emocije, negde to treba izbaciti. Stalno se piše "opet je vikao, opet ovo, ono". Milion puta smo pričali, uopšte nemam problem s tim. I ja sam bio igrač, nekad je teško reći neku tehničku stvar u dve sekunde. Važno je da on što bolje odigra - objasnio je pre nekoliko meseci Goran Ivanišević.

 

Foto: profimedia

 

 

Pre nekoliko godina je pričao da razume burne reakcije našeg asa. 

-  Shvatam ga, velika je tenzija. Teško je nešto reći, teren je veliki, sve se primeti. Teško je objasniti, može da se kaže za neke stvari… Shvatam ga, takav je pritisak. Neka se on dere i pobeđuje na Grend slemovima.

Goran je nedavno rekao da je ponosan jer je trener najboljeg tenisera ikada.

- Srećan sam što treniram genija, najboljeg tenisera svih vremena i jednog od najboljih sportista uopšte. Nesrećno je da se samo pobede računaju. Finale nije dobro, to je kao da niste ni došli na turnir. Lakše mi je jer smo iz istog regiona. Razumem mnogo stvari koje radi i unapred sam spreman za njih. I ja sam isto radio, ali sad kao trener moram da budem smireniji i staloženiji.

Nije se žalio toliko na Novakove kritike.

- Nije lako trenirati Đokovića, ali šta je u životu lako? Ovaj život je težak, stresan. Ja sam na to navikao jer sam bio teniser. Mi smo tu da mu pomognemo, da što bolje uđe u meč. Mi smo tu da budemo pre meča, tokom meča da mu pomognemo. Ovaj tim je njegov zid da ga štiti od svega. On je taj genijalac koji izađe na teren i celom svetu pokaže ko je najbolji.

 

Foto: EPA-EFE/James Ross

 

 

Ivaniševića su jednim u šali  novinari pitali da li dobija novčanu naknadu što trpi Novakove izlive ljutnje.

- Nije sve u lovi. A ja mu dam i popust. Ne smeta to, ja sam bio teniser, to su emocije, to niti meni smeta, a često ne čujemo, ni on nas, niti mi njega, jer je teren dosta daleko, a tu je publika. Ali, na kraju je važan rezultat, nije to lako, veliki su pritisci, veliki rekordi. Ovo što je postigao pre nekoliko dana, to je jedan od najvećih uspeha svetskog sporta, ne govorim samo o tenisu. Sasvim je ok, mora se nekada isprazniti. Dok pobeđuje je ok, kad počne da gubi onda nije ok.

Goran sigurno ne može da zaboravi kako ga je Novak grdio tokom polufinala Australijen opena, kada je pobedio Amerikanca Tomija Pola 7:5, 6:1, 6:2. 

- Ne pričaj, gledaj! - urlao je Novak ka boksu, a Ivanišević mu je uzvratio gunđajući. Nije bilo najjasnije šta je procedio kroz zube, ali nije želeo da ostane dužan.U četvrtfinalu istog turnira u pobedi protiv Rusa Andreja Rubljova 6-1 6-2 6-4, takođe je grmeo da ga ceo Melburn čuje. Da, isto na Gorana Ivaniševića:

U jednom momentu se ljutito okrenuo ka svom boksu i uzviknuo: 

- Ne mogu, vidiš li?! Ne mogu, ubi me. Vidiš li, vidiš li, kad ovde stanem? Vidiš li - urlao je tada Novak.

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija