• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.12.2023

09:47

Pali se mašina! Jović ovo nije uradio od 2019. godine (VIDEO)

EPAIMAGES

Fudbal

Pali se mašina! Jović ovo nije uradio od 2019. godine (VIDEO)

Podeli vest

Ovakvog Luku Jovića smo čekali! Milan nije pobedio Atalantu (3:2), ali je naš napadač bio strelac, drugu utakmicu u nizu.

Luka Jović je dobio šansu od trenera Stefana Piolija i iskoristio ju je za novi pogodak posle asistencije Kristijana Pulišića za 2:2. Jović je dobro ispratio Pulišićev centaršut po zemlji, pošto je pronašao prostor i pukotinu između Đorđa Skalvinija i Matea Ruđerija. Ostavili su mu dovoljno prostora da po zemlji plasira loptu u mrežu za 2:2. Nažalost, njegov pogodak je kasnije poništio Luis Murijel i postavio konačan rezultat. 

Luka je prvi gol u dresu Milana postigao u prethodnom kolu u pobedi (3:1) protiv Frozinonea, posle osam utakmica, odnosno 319 minuta koliko je bio je bez pogotka. Onda je protiv Atalante ekspresno iskoristio šansu posle samo osam minuta. Da bi postizao golove Luka, naravno, mora igrati češće, a da bi igrao češće mora koristiti svaku priliku koja mu se ukaže u velikom klubu kakav je Milan. Konačno je u pravoj formi i ozbiljno uzvraća za poverenje koje mu pruža Pioli. Na poslednje dve utakmice postigao je dva gola i zabeležio jednu asistenciju.

 

 

Poslednji put je na dva meča zaredom postigao gol u dresu Fiorentine u oktorbu 2022, u Seriji A protiv Intera (4:3), pa u Ligi Konferencije u meču sa Bašakšehirom (2:1), kada je bio strelac dva pogotka. 

Međutim, u jednom takmičenju je dva meča zaredom bio strelac još dok je nosio dresa Ajntrahta 2019. godine u Bundesligi. Prvo je pogodio u pobedi protiv Štutgarta (3:0) 31. marta, pa 4. aprila takođe u trijumfu Ajtrahta u meču sa Šalkeom (2:1). I na jednoj i na drugoj utakmici je rešio pitanje pobednika. Nije na domet podsetiti da je potom i 11. aprila bio strealc protiv Benfike (4:2) u Ligi Evrope. 

 Što se mene tiče, dva gola u dve utakmice zaredom - osećam da se vraćam u formu u kojoj želim da budem. Dobro treniram i rad konačno počinje da se isplaćuje. Uz poverenje trenera Piolija, zaista mislim da sam na dobrom putu da pokažem da navijači i ekipa mogu da računaju na mene. Okrenuti smo sledećem izazovu, a to je Liga šampiona i dokazivanje da imamo kvalitet za nastavak takmičenja u Evropi - rekao je Jović za "Informer" posle pogotka.

 

Foto: EPAIMAGES/Reuters

 

 


Real je kupio srpskog napadača 2019. godine iz Ajntrahta za 60.000.000 evra! Nažalost, nije opravdao očekivanja mada mu nikada nije pružena prava šansa. Nije se proslavio za tri godine, pošto je dao samo tri gola za Real Madrid. Upisao je i pet asistencija na ukupno 51 utakmici u svim takmičenjima. 

Foto: EPAIMAGES

 

 

 

U leto 2022. godine prošao je u redove Fiorentine, ali je Real zadržao pravo otkupa na srpskog napadača i 50 odsto od naredne prodaje. Reprezentativac Srbije je postigao 13 golova za "violu", odigrao je 50 utakmica, ali stadion "Artemio Franki" napustio je minulog leta pošto trener Vinćenco Italijano nije računao na njega. Karijeru je nastavio u Milanu, koji je od "viole" preuzeo 50 odsto vlasništva, pošto je druga polovina u rukama Real Madrida.

 

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija