• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.12.2023

20:27

I veliki Mamić može da pogreši... Odbio da dovede fudbalera, on postao jedan od najboljih na planeti!

Starsportphoto

Fudbal

I veliki Mamić može da pogreši... Odbio da dovede fudbalera, on postao jedan od najboljih na planeti!

Podeli vest

Braća Mamić nisu želela da plate 2.500.000 evra za Mitomu.

Dugo vremena kruži priča da je Crvena zvezda pre više od decenije imala mogućnost da angažuje Roberta Levandovskog, ali da je na "Marakani" Poljak ocenjen kao nedovoljno talentovan za crveno-beli dres. Levandovski je u godinama nakon toga, pa sve do danas, rešetao mreže širom Evrope i svoje ime zauvek zapisao u istoriji fudbala. 

Da li je njegov propali transfer mogao da promeni istoriju, niko ne zna. 

Ipak, da klubovi na prostoru Balkana umeju da pogreše kada je procena igrača u pitanju potvrdilo se nedavno. Naime, hrvatski mediji preneli su da je Kaoru Mitoma, danas jedan od najboljih napadača Premijer lige, pre četiri sezone bio na pragu Dinamo Zagreba, ali da su njegov transfer stopirala braća Mamić - Zdravko i Zoran. 

Mitoma je u sezoni 2019/20 igrao sjajno u dresu Kavasaki Frontale, na 30 mečeva dao je 13 golova i podelio isto toliko asistencija čime je privukao pažnju brojnih evropskih klubova. Najbrži je bio Dinamo zahvaljujući Mihaelu Mikiću koji je "modre" spojio sa Mitominim klubom, ali su pregovori propali zbog previsokog obeštećenja. 

Foto: EPAImages

 

Kavasaki Frontale je za Mitomine usluge tražio 2.500.000 evra, dok je napadač pristao na godišnju platu od 600.000 evropskih novčanica. Dugo su na "Maksimiru" većali, a onda doneli odluku da ne angažuju Mitomu budući da je tih godina na njegovoj poziciji dominirao Mislav Oršić. 

Do transfera nije došlo, Mitoma je još godinu dana ostao u Kavasakiju pre nego što je za njegov transfer Brajton platio 3.000.000 evra. Jednu sezonu je Japanac proveo na pozajmici u belgijskom Unionu, a onda potpuno eksplodirao u dresu "galebova". Trenutna vrednost mu je 50.000.000 evra, u Premijer ligi je ove sezone odigrao je 15 utakmica, postigao tri gola i podelio pet asistencija. 

Zanimljivo, Mihael Mikić predložio je Zagrepčanima Vataru Enda, danas fudbalera Liverpuka, Takumi Minamina, koji nastupa za Monako i Takumu Asana, ali su braća Mamić odbila da ih dovedu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija