• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.12.2023

08:08

Erdogan ukinuo fudbal u Turskoj! Žestoka reakcija posle prebijanja sudije

profimedia

Fudbal

Erdogan ukinuo fudbal u Turskoj! Žestoka reakcija posle prebijanja sudije

Podeli vest

Turska je u šoku posle divljaštva na utakmici i napada na sudiju, a oglasio i predsednik, Redžep Tajip Erdogan.

Predsednik Ankaragučua Faruk Kodža napao je i pesnicom udario sudiju Halila Umuta Melera, nokautirao ga je, nakon utakmice Ankaragučua i Rizaspora (1:1) i pogotka u 97. minutu. Nije želeo da se objašnjava sa sudijskom trojkom, odmah je udario na Umuta i patosirao ga, dok su se ostali arbitri razbežali kada su videli šta se desilo. Rukovodstvo tamošnje lige posle skandala zaustavilo je takmičenje. 

- Osuđujem napad na sudiju Halila Umuta Melera posle meča Ankaraguču - Rizespor i želim mu brzi oporavak - citirane su Erdoganove reči u turskim medijima.

Foto: profimedia

Pretučeni sudija

Prvi čovek tamošnjeg fudbala, Mehmet Bujukekš potvrdio je da je Superliga odložena "na neodređeno" posle nasilja na fudbalskom terenu. Napadnuti sudija Halil Umut Meler ima 37 godina i na listi je elitnih sudija UEFA, ove sezone bio je arbitar na tri meča Lige šampiona. Prošle sezone je delio pravdu u završnice Lige Konferencije, sudio je meč Vest Hema i AZ Alkmara. 

 

Foto: profimedia

 

Meler je posle napada završio u bolnicu.  Zvanična istraga je pokrenuta, pa nema sumnje da prvog čoveka Ankaragučua čeka kazna. 

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija