• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.12.2023

20:01

Od Terze do Vučele! Sve lažne ostavke u srpskom fudbalu!

Informer/shutterstock

Fudbal

Od Terze do Vučele! Sve lažne ostavke u srpskom fudbalu!

Podeli vest

Podnesu ostavke, pozdrave se, a onda - i dalje vladaju. Epidemiju lažnih odlazaka iz srpskih klubova nastavio je bivši (da li je?) predsednik Partizana Milorad Vučelić koji je poslednjeg dana avgusta najavio da definitivno napušta klub.

Pre toga, u maju, prvi put je podneo ostavku, koju je klub odbio. Druga je bila neopoziva i klub iz Humske ostao je bez prvog čoveka. 

I Vučela se nije pojavljivao u klubu sve do danas, kada je "banuo" na promociju Partizanovog kalendara i to u funkciji predsednika?! 

Da sve bude još čudnije portparol crno-belih Biljana Obradović najavila ga je kao čelnika kluba.

Nema šta, izgleda da on suštinski i dalje obavlja funkciju prvog čoveka kluba, pa je na zvaničnoj promociji kalendara podržao aktuelnog stratega Igora Duljaja i otkrio da "igrači imaju hleba i mleka i da uprava ne pregovara ni sa kim od trenera".

Foto: Starsportphoto

 

Nezvanično, pojavio se predstavljen kao predsednik jer "niko nije usvojio njegovu ostavku", kao ni da nije "održana Skupština i Upravni odbor".

Ništa čudno, izgleda ništa neobično za srpski fudbal. Epidemija lažnih ostavki počela je 2015. godine, a nogu je povukao Zvezdan Terzić.

Aktuelni generalni direktor crveno-belih povukao se sa funkcije početkom avgusta iste godine, a pre njega ostavke su podneli potpredsednik Ivica Tončev i članovi Upravnog odbora Predrag Ćulibrk i Branko Radujko kao i potpredsednik Slaviša Kokeza

Tada odlazeći generalni direktor Crvene zvezde izjavio je da je ostavku podneo na zahtev navijača i dodao da je dao sve od sebe kako bi klub beležio dobre rezultate, na sportskom ali i na finansijskom planu.

Foto: Starsportphoto©

 

- Podnosim neopozivu ostavku jer su to od mene zatražili navijači. Odlazim tužan i ponosan, tužan jer volim Zvezdu, a ponosan jer sam dao pun doprinos. Radio sam časno i profesionalno, po 14 sati dnevno, a prvih šest meseci nisam primio platu. Privatan novac sam pozajmio Zvezdi, i neću ga tražiti nazad - rekao je Terzić na vanrednoj konferenciji za medije na Stadionu "Rajko Mitić". 

Terza je tada "otišao", a osam i po godina kasnije još uvek je u Zvezdi.

Vratimo se ponovo na Partizan. Glavni "glumac" sledeće priče je Ivica Ilijev, koji je prvo podneo ostavku u martu 2019, Ipak, ispostavilo se da Partizan posle te „ostavke“ Ilieva nije mogao (ili nije želeo) da nađe novog sportskog direktora pa je Iliev nastavio nesmetano da vrši ulogu sportskog direktora. Upravljao je transfer politikom, obavljao prelazne rokove, dovodio igrače i praktično radio sve kao i pre. Napokon, u septembru 2019. je i zvanično objavio da se vraća na funkciju sportskog direktora iako je suštinski dve i po godine kao vršilac dužnosti obavljao isti posao.

Foto: Starsportphoto

 

- Sada je došao trenutak da se povučem iz kluba, iz privatnih razloga. Želim da napomenem da ću u budućnosti biti uz klub, kao navijač, da ću pružati podršku ljudima koji vode klub, kao i igračima za koje verujem da će iskazati kvalitet koji poseduju i na kraju sezone izaći kao pobednici - poručio je Ivica Iliev. 

Neopoziva ostavka usledila je 2022. godine, a posle njega na mesto sportskog direktora došao je Ivica Kralj.

Niškim Radničkim, recimo, vedri i oblači Ivica Tončev, koji ima zamrznutu funkciju predsednika kluba zbog obaveza u Vladi Srbije. Na čelu niškog kluba je od 2016. godine, a "zaleđen" status ima od 2020. 

Foto: Starsportphoto

 

Njega je zamenio Dejan Propadalo, da bi kasnije v.d. prefiks nasledio bivši zamenik direktora BIA Dragan Marković Markoni.

Kako sve to funkcioniše? Kada treba da se priča o užasnom terenu na "Čairu", tu je Tončev, kada igrač pređe iz Radničkog u neki drugi klub ponovo komentariše on, sve što ima veze sa ovim klubom komentariše Tončev, a klub ima i zvaničnog predsednika, doduše VD i prvog čoveka UO. 

Neverovatno zaista.

U Radniku iz Surdulice "tata" je Novica Tončev, Ivičin rođeni brat, iako klub zvanično vodi njegov sin Stanislav.

Dakle, iako se za sve pita Novica Tončev, na papiru je "bos" junior Tončev, pa ne treba biti dovoljno pametan i zaključiti čija je poslednja u trenutno, fenjerašu Superlige.

Podsetimo, veliki skandal je potresao domaći fudbal kada je 2021. godine predsednik Radnika iz Surdulice, Novica Tončev upao u sudijsku prostoriju zbog čega je danas drastično kažnjen!

Kako je objavila Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, Tončev je suspendovan sa svake funkcije u domaćem fudbalu u narednih devet meseci!

Foto: Starsportphoto

 

 

Nije puno bolje prošao ni njegov sin Stanislav koji je kažnjen sa šest meseci zabrane vršenja bilo kakve dužnosti.

Da podsetimo, otac i sin Tončev su upali u sudijsku svlačionicu i svađali se sa arbitrima na poluvremenu utakmice Radnik – TSC, koju je, inače, njihov tim dobio sa 2:1.

Tončevi su verbalno napali sudije optužujući ih da ih je neko instruisao da sude protiv Radnika, kako su oni ocenili njihovo deljenje pravde u prvom delu meča.

S obzirom da su sudije ozvučene, cela njihova komunikacija se čula i snimljena je iz VAR sobe, što je poslužilo kao dokaz u procesu.

Po, odsluženju kazne, Novica se nije vratio na čelo kluba, povukao se i postavio sina na tu funkciju, ali se i dalje pita za sve u klubu.

Nepotizam caruje i u subotičkom Spartaku. Posle povlačenja sa mesta predsednika, na kojem je bio godinama, Dragan Simović je 2019. godione tron prepustio sinu Nikoli, a Skupština mu je izglasala funkciju počasni predsednik. 

Foto: Starsportphoto

 

Najbolje da se sin pita za sve, a tata je tu kao ikebana, al zamalo?! 

A šta reći o OFK Beogradu, na čijem čelu je bio Zvezdan Terzić. Aktuelni generalni direktor Crvene zvezde 2014. zvanično se povukao iz kluba, koji je posle toga samo nastavio da tone, da bi se krajem 2022. u klub vratio preko sina Kostadina, a stigli su i naslednik Mitra Mrkele Andrej i Stefan, sin Milije Babovića.

Foto: Instagram

 

Dakle, i tu je varijanta kao u Surdulici i Subotici, tate nema zvanično, ali se pita za sve. Uostalom i ova izjava "Informeru" dosta toga govori:

- OFK Beograd je klub koji volim, u njemu sam proveo 27 godina i moja obaveza je da pomognem da se reorganizuje i vrati u Superligu.

Terzić ne vidi ništa sporno ni u tome što će klub preuzeti naslednici Zvezdinih čelnika.

- Kostadin i Andrej su rođeni na tom stadionu, tu su prohodali i oni imaju obavezu i treba da se uključe u rad kluba. 

Rezime: Odu, ali i dalje vladaju. Neki preko VD saradnika, a drugi preko rođene dece.

Čekajte, bre, ljudi, jeste otišli ili niste? Samo da znamo...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija