• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.12.2023

14:01

Daćemo sve od sebe! Piksi obećao pred Evropsko prvenstvo! (VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

Daćemo sve od sebe! Piksi obećao pred Evropsko prvenstvo! (VIDEO)

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi nakon osvojene nagrade za najboljeg renera u Srbiji izjavio je da je cilj na Evropskom prvenstvu osmina finala takmičenja.

Održana je dodela Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbija, a nagradu za najboljeg trenera dobio je naš selektor Dragan Stojković Piksi. Nakon dodele nagrade, strateg naše reprezentacije je razgovarao s medijima.

- Ne brojim više ta priznanja, ta priznanja dolaze kao rezultat nekog rezultata koji ste napravili, ova godina, ova 2023. ceo taj fokus je bio usmeren ka plasmanu na Evropsko prvenstvo. Evropsko prvenstvo, najveće kontinentalno takmičenje gde nas nije bilo dve decenije i u tom nekom projektu, u toj nekoj želji, mi smo uspeli, zato ćemo je pamtiti kao godinu uspeha za reprezentativni fudbal i jedan istorijski rezultat iz dva razloga. Istorijski je jer ga predugo čekamo, a drugi razlog je taj da prvi put pod imenom Srbija idemo na tako veliki turnir - rekao je Dragan Stojković.

Nije želeo samo sebe da uzme zasluze za plasman na Evorpsko prvenstvo, timski rad je za njega najbitniji.

- Velika je čast i veliko zadovoljstvo, velika je sreća u ljudima da ćemo imati našu zastavu, da ćemo slušati našu himnu, da ćemo se boriti za našu zemlju na takmičenju. To je velika stvar. Sa te strane sam presrećan, ona dolazi kao nagrada. Iako ja nisam neko ko će, niti ću ikada individualno gledati na uspeh, ovo je uspeh svih nas, bilo bi nefer da meni pripisujete najveći uspeh. To nije tačno, svi smo dali maksimum i jedino tako smo mogli da dođemo do ovog rezultata, počevši od saveza, do onih najvažnijih, do osoblja, stručnog štaba, mislim da je to zajednički uspeh, tu vidim i vas, medije, koji definitivno i te kako želite uspeh, želite da nas vidite uspešne, tako da je ovo uspeh i pripada i vama i treba da budete ponosni - kaže selektor.

Dragan Stojković Piksi je postao prvi selektor koji nas je odveo na dva velika takmičenja.

- Ono što mogu obećam, jeste da ćemo dati sve od sebe, ja samo očekujem jednu stvar, a to je da na spisku, igrači koji budu bili, da svi budu potpuno spremni i zdravi, da ih zaobiđu povrede i da nemamo situaciju kakvu sam imao, znate gde. Voleo bih da se to desi, da svi budu zdravi, spremni, a... Obećanje mogu dati da ćemo napraviti iskorak, naravno je da želimo da odemo u drugi krug, naravno da želimo u drugi krug, osmina finala, hoćemo tu osminu finala i imamo tri šanse, imamo Engleze, Slovence i Dance i trudićemo se da do toga dođemo, odemo što dalje, što više, što bolji rezultat napravimo, mislim da će biti svi zadovoljni. To je to, a ima vremena da govorimo, to je za šest, sedam meseci i biće prostora i vremena i da uđemo u one malo stvari koje se tiču taktike, taktičkih zamisli i tako dalje - rekao je selektor.

Napomenuo je selektor da su izmene u taktici zbog dizanja kvaliteta igre jako važne.

- Možda ćemo promeniti sistem, možda ćemo uneti neke novine, možda ćemo promeniti malo krv... Ima dosta stvari na kojima treba da se poradi, slažem se sa vama, iskreno sam rekao, kada su došle kritike, omaložavanja ovog uspeha od nekih, ne od svih, ali ne od svih. Nikad nisam kontrirao, mi smo odigrali slabije u odnosu na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, videćemo gde su razlozi, šta treba promeniti, ali nikakva promena nije garancija da ćete uspeti. Ko god kaže, govori neistinu, mi smo ove kvalifikacije odigrali dovoljno dobro da odemo u Nemačku, niti smo bili fenomenalni, niti smo bili loši, zlatna sredina da se ne postavi pitanje odlaska na Svetsko prvenstvo - dodaje Piksi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija