• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.01.2024

20:29

Bajernov svet više nije isti! Bavarski gigant ovako rekao zbogom svom Francu!

EPA

Fudbal

Bajernov svet više nije isti! Bavarski gigant ovako rekao zbogom svom Francu!

Podeli vest

Fudbalski klub Bajern oprostio se od najveće legende u klupskoj istoriji Franca Bekenbauera, koji je preminuo u 79. godini života.

Najveći deo karijere proveo je igrajući u dresu Bajerna iz Minhena za koji je nastupao od 1964. do 1977. godine.

Pet puta je sa Bajernom bio prvak Nemačke, osvojio je i četiri pehara Kupa Nemačke, a ima i tri pehara Kupa šampiona i po jedan Kupa pobednika kupova i Interkontinentalnog kupa.

- Bajernov svet više nije što je bio, odjednom je mračniji, tiši, siromašniji. Nemački rekorder po broju titula tuguje za Francom Bekenbauerom, jedinstvenim Kajzerom, bez kog Bajer ne bi nikada postao klub kakav je danas. Počivaj u miru - navodi se u objavi kluba.

Predsednik kluba Herbert Hajner je takođe poslao poslednji pozdrav Bekenbaueru.

- Ne postoje reči da opušu kolika je naša tuga i kakvu rupu je Bekenbauer ostavio iza sebe. Kao igrač, doneo je svetlost na teren, eleganciju i magiju. Doneo je sjaj. Čak i posle karijere, ostavio je veliki trag na Bajern i fudbal. Njegovo nasleđe ne može da se meri titulama. Bajernova porodica je večito zahvalna njemu i ja lično oplakujem gubitak prijatelja - istakao je Hajner.

Njegov nekadašnji saigrač Uli Henes smatra da je Bekenbauer centralna figura u istoriji Bavaraca.

- Franc Bekenbauer je najveća ličnost koju je Bajern ikada imao. Kao igrač, trener, predsednik, osoba: nezaboravan. Niko ga neće sustići. Bio mi je prijatelj, jedinstveno društvo. Poklon svima nama. Dragi France, počivaj u miru - rekao je Henes za klupski sajt.

Karl-Hajnc Rumenige je takođe imao priliku da deli teren sa Bekenbauerom.

- Duboko sam šokiran. Bekenbauer je nanovo ispisao istoriju nemačkog fudbala i ostavio trajni uticaj na njega. Bio mi je kapiten u Bajernu, moj trener u nacionalnom timu, predsednik u Bajernu i u svim tim ulogama ne samo da je bio uspešan već i jedinstven. Kao ličnost, impresionirao je ljude jer su svi bili jednaki pred njim. Nemački fudbal je izgubio najveću ličnost u svojoj istoriji. Nedostajaće nam. Hvala ti za sve, Franc - nadovezao se Rumenige.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!

Nastavlja se Kurtijev fašistički teror. Kurtijeva fašistička policija je 20.5.2024. sa puškama i pancirima upala u ekspoziture Banke poštanske štedionice (BPŠ) u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i opljačkala ih! Kukavica Kurti se plaši i Vučićeve senke, pa je Kurti sačekao da predsednik Vučić ode u SAD, i tek onda „uhapsio“ ekspoziture BPŠ. Fašista Kurti već godinama „hapsi“ i srpske apoteke i bakalnice.

21.05.2024

17:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija