• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.01.2024

06:00

Na današnji dan: Klej Tompson uništio Kingse za 12 minuta! (Video)

EPA

Fudbal

Na današnji dan: Klej Tompson uništio Kingse za 12 minuta! (Video)

Podeli vest

Na današnji dan 23. januara 2015. godine bek Golden Stejt Voriorsa , Klej Tompson je u trijumfu svog tima nad Sakramento Kingsima 126:101 postavio rekord NBA lige i postao igrač sa najviše postignutih poena u jednoj četvrtini - 37!

Ekipa "kraljeva" je u derbiju Kalifornije bila potpuni autsajder, ali je retko ko očekivao demoliranje u režiji jednog igrača.

Tog trenutka glavni trener bio je Tajron Korbin, a na tom mestu nasledio je sadašnjeg stratega Denvera, Majka Malouna.

Foto: EPA

Tompson u duelu sa Meklemorom i Kazinsom 2015.

Mnogo problema bilo je unutar svlačionice i nestvarno veče Tompsona nije im oklakšalo muke.

Neverovatni šuter je u trećoj deonici meča koji je igran u "Orakl areni" u San Francisku, nemilosrdno zatrpavao koš rivala i u tom periodu utakmice pogodio je 13 šuteva iz igre iz isto toliko pokušaja, od čega su čak devet bili šutevi za tri poena.

Tompson je utakmicu završio sa 52 postignuta poena, uz šut iz igre 16 od 25, odnosno 11 pogođenih trojki iz 15 pokušaja.

"Ratnici" su te sezone postali šampioni, savladavši u velikom finalu Klivlend Kavalirse u šest utakmica - 4:2.

Foto: EPA

Šampioni NBA lige 2015 - Golden Stejt Voriorsi

 Prethodni rekorderi bili su Džordž Gervin i Karmelo Entoni koji su 1978. odnosno 2008. godine ubacili po 33 poena, godinu dana nakon Kleja, to jest 2016, Kevin Lav je pogodio 34 kođa u pobedi Klivlenda nad Portlandom.

Foto: EPA

Karmelo Entoni 2008.

Jedan od najboljih šutera svih vremena je tada uveliko činio okosnicu tima zajedno sa Stefom Karijem nazvanu "Braća spleš" (Splash brothers). 

Bekovski tandem brani boje Golden Stejta i dan danas, ali se tim Stiv Kera muči i po mnogima označava kraj dominatne ere.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija