• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2024

22:03

Obradović: Rekord posećenosti je oboren zbog Dekijevog imena!

Starsportphoto©

Partizan

Obradović: Rekord posećenosti je oboren zbog Dekijevog imena!

Podeli vest

Pobedu košarkaša Partizana nad Megom od 112:80 ispratilo je rekordnih 23.021 gledalac što je najveća posećenost na jednoj utakmici Admiral bet ABA lige. Trener crno-belih, Željko Obradović smatra da je razlog tome ime Dejana Milojevića i ljubav navijača prema njemu.

"Parni valjak" je za ovaj meč otvorio kapije i dopustio slobodan ulaz kako bi što veći broj navijača došao i adekvatno pozdravio odlazak jednog od najvećih.

Želja im je ispunjena, a slika prepune Beogradske arene Dejanu Milojeviću u čast obišla je planetu.

Foto: Starsportphoto

 

Ovaj prizor nije ostavio ni iskusnog stručnjaka Željka Obradovića ravnodušnim, koji ističe da je to glavni detalj večeri.

- Ono što se desilo našem Dejanu je mnogo tužno i ne bih opet ponavljao sve ono što se zna o njemu. Ovo što su navijači Partizana priredili večeras je najbolji pokazatelj ko je on bio i koliko je svima značio. Najveća poseta u istoriji ABA lige je zahvaljujući njemu. Navijači su opet pokazali koliko im je stalo i koliko su verni, to je glavni utisak večeras - kazao je trofejni trener.

Potom je rekao da je Milojević bio najveći borac kojeg je ikad upoznao i da su majice izrađene njemu u čast pravi prikaz njegove ličnosti.

- Majice koje su napravljene njemu u čast dobro prikazuju Dejana. On je bio najveći borac sa kojim sam sarađivao. Radili smo zajedno u reprezentaciji Srbije. Bio je ljudina i nema čoveka koji nije voleo da bude u njegovom društvu. Ovo što su navijači uradili je zato što su svesni kakav je on bio čovek i sa kakvom je energijom igrao, a posle i trenirao timove - objasnio je Partizanov strateg.

Foto: Starsportphoto©

 

Otkako je voljeni Deki preminuo, pokrenute su mnoge inicijative, među kojima i "Informera", a popularni Žoc kaže da svaka akcija koja želi da sačuva ime Dejana Milojevića, od njega ima potvrdan glas.

Svaka inicijativa koja obeležava ime Dejana Milojevića je dobrodošla. Ako je sa moje strane, uvek ću podržati - rekao je Obradović.

Što se same utakmice tiče, trener crno-belih pohvalio je prvu četvrtinu Mege i istakao da će ekipa sutra imati dan odmora pred pripreme za evroligaški meč sa Žalgirisom na programu u petak.

Mega je dobra ekipa koja mnogo trči. Uspevali su u prvoj četvrtini da dobro realizuju prednost iz kontranapada. Prva četvrtina je bila izjednačena i oni su pokušali u istom ritmu da nastave. Mi smo napadački bili raspoloženi i otud veliki broj poena. Važno je da su igrači prepoznali kako da napadaju njihovu odbranu. Rasterećenost u nekim trenucima je znatno pomogla. Sutra ćemo odmoriti pa nakon toga pripremamo meč sa Žalgirisom - objasnio je bivši trener Panatinaikosa.

Foto: Starsportphoto©

Ledej i Obradović

Dotakao se i svog posla i priznao da uživa kao i prvog dana na klupi Partizana, a da o penziji još uvek ne razmišlja.

- Priče o mom vođenju timova sa jakim imenima i budžetima stižu od ljudi koji su zavidni. Moja karijera je počela kako je počela, a da mi je neko rekao da ću sve ovo ostvariti ja ne bih verovao. Ja sam zadovoljan sobom i osećam se kao prvog dana u Partizanu. Možda sam čak još i ambiciozniji i više se radujem svakodnevnom radu. Dok toga ima u meni, ja ću raditi. Sigurno i pravim neke greške, ali uvek dajem svoj maksimum - zaključio je Obradović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija