• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2024

21:05

Partizan slavio na meču u Dekijevu čast! Mega pala u krcatoj Areni (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto©

Partizan

Partizan slavio na meču u Dekijevu čast! Mega pala u krcatoj Areni (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su Megu u 18. kolu ABA lige rezultatom 112:80 (25:26, 34:13, 26:23, 27:18) na utakmici koja je bila u znaku sećanja na Dejana Milojevića.

Slavni srpski košarkaš i trener prerano nas je napustio 17. januara od posledica srčanog udara u 47. godini.

Preminuo je u Americi gde je radio kao pomoćni trener Golden Stejta, a sudbina je htela da prvi meč u ABA ligi njegov Partizan za koji je nastupao košarkaš igra baš protiv Mege, u kojoj je započeo trenersku karijeru.

Klub je omogućio besplatan ulaz i zamolio sve da dođu u crnini, a Arena je bila krcata i oboren je rekord ABA lige sa prisutnih 23.021 navijača.

Foto: Starsportphoto

Emotivno veče u čast Dejana Milojevića

 

Mrtva tišina vladala je u Areni iako je bila krcata što se retko viđa, a onda je pušten film u znak sećanja na Dekija.

Aplauz je trajao minutima, a onda su "grobari" zapalili baklje skandirajući ime Dejana Milojevića i mnogi prisutni nisu mogli da zadrže suze, među kojima su bile i mnoge legende srpske košarke.

Zbog ovacija u znak sećanja na Dejana utakmica je počela sa skoro deset minuta zakašnjenja, dok je održan i minut ćutanja.

Na scenu su potom stupili košarkaši koji su prethodno na zagrevanje izašli u majicama sa Dejanovim likom, a bolji u duelu klbova koje je voleo bio je favorit i zabeležio 13. pobedu, dok je Mega upisala osmi poraz. Najzaslužniji za trijumf bili su Džejms Naneli sa 24 poena od čega osam trojku, i Frenk Kaminski koji je dobio šansu i veliku podršku navijača, pa je postigao 14 poena. U tim se vratio i Aleksa Avramović posle mesec i po dana i postigao devet poena.

Hrabro je Mega otvorila utakmicu zbog čega je Željko morao u jednom momentu da reaguje i tajm-autom tokom prve četvrtine jer su gosti bili u seriji od 6:0.

Smenjivala su se vođstva tokom prvih deset minuta, a za minimalnu prednost Mege na kraju prve četvrtine bio je najzaslužniji kapiten Uroš Plavšić. U prvoj četvrtini je u igru ušao i Aleksa Avramović, prvi put posle pauze od mesec i po dana zbogslomljene fibule, što su prisutni pozdravili ovacijama.

Foto: Starsportphoto

Vratio se na teren posle mesec i po dana: Aleksa Avramović na meču protiv Mege

 

Ipak, ubrzo nakon što je počela druga četvrtina, postalo jasno da će crno-beli uzeti stvar u svoje ruke. Tačnije raspoloženi Amerikanac Džejms Naneli.

Ređao je trojke i doneo prvu dvocifrenu prednost sredinom druge četvrtine, a ukupno ih je pogodio do poluvremena sedam iz devet pokušaja! Cela ekipa je bila na šuterskom nivou za poštovanje, a Nanelija su pratili i Doužer i Kaboklo.

Foto: Starsportphoto©

Pogodio sedam od devet trojki u prvom poluvremenu: Džejms Naneli

 

U sličnom ritmu nastavili su košarkaši kluba iz Humske i održavali prednost, koja se uglavnom kretala oko 20 razlike.

Atmosfera je sve vreme bila na visokom nivou, pesma nije prestajala, pa domaći košarkaši nisu imali drugog izbora nego da lete po terenu.

Najveća buka u trećoj četvrtini nastala je kada je u igru ušao Frenk Kaminski, letošnje pojačanje koje do sada nije opravdalo očekivanja.

"Grobari" su mu jasno stavili do znanja da nije otpisan i da čekaju da "proradi", pa je ubrzo pogodio trojku za potpuno delirijum u Areni.

Sjajnu atmosferu upotpunila je i trojka Alekse Avramovića uz zvuk sirene za kraj treće četvrtine i čak plus 23.

Kapiten Mege Plavšić pokušavao je u nastavku da smanji prednost što mu je i uspevalo, ali ozbiljnije njegova ekipa nije mogla da pripreti. 

I u poslednjih deset minuta Frenk Kaminski je imao zapaženu partiju kojom je i stigao do dvocifrenog učinka, a i on i Naneli su u momentu kad su izlazili sa terena sredinom poslednje četvrtine dobili zaslužene ovacije. 

Prednost Partizana samo je rasla do samog kraja uz nekoliko atraktivnih poteza. Navijači su pružali podršku gotovo svima koji su se našli na terenu, a pesma i skandiranje Dejanu Milojeviću nisu stali do samog kraja pa su crno-beli pobedu proslavili u tužnoj, ali i svečanoj atmosferi u znak sećanja na legendu srpske košarke dok se Arenom orilo "Ovo je pobeda, pobeda za Miloja".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija