• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.01.2024

22:50

Huligani poludeli na Kipru! Otkazan derbi, oglasio se i predsednik! Srbin trebalo da sudi (VIDEO)

EPA

Fudbal

Huligani poludeli na Kipru! Otkazan derbi, oglasio se i predsednik! Srbin trebalo da sudi (VIDEO)

Podeli vest

Utakmica drugog kola Kupa na Kipru u kojoj je trebalo da se sastanu fudbaleri AEL-a i APOEL-a, otkazana je zbog huliganskih incidenata koji su prethodili meču a preneli su se i na tribine.

Okršaj velikih rivala trebalo je da počne u 19.00, međutim najpre je početak pomeren za 20 minuta da bi nedugo zatim i definitivno bio otkazan.

Problemi su počeli kada su najvatrenije pristalice APOEL-a prilazile stadionu, huligani su se međusobno gađali bakljama i petardama, a incidenti su se nastavili i kada su gostujući navijači ušli na stadion u Limasolu.

Navijači AEL-a u jednom trenutku su utrčali i na teren kako bi se obračunali sa protivnicima, pa je morala da reaguje i policija pod punom opremom za suzbijanje nemira.

U jednom trenutku delovalo je da su organi reda uspeli da smire situaciju, međutim prilikom pokušaja igrača jednog i drugog tima da izađu na teren došlo je do novih nemira i doneta je konačna odluka da se utakmica otkaže. 

Odmah se oglasio i predsednik ostrvske države u Sredozemlju, Nikos Hristodulidis.

- Ovo što se desilo je neprihvatljivo, ne možemo da nastavimo ovako - poručio je predsednik Kipra i dodao da je već kontaktirao ministra pravde Mariosa Harciotisa u vezi sa aktuelnom situacijom. 

Inače, pravdu na ovoj utakmici trebalo je da deli najbolji srpski arbitar, Srđan Jovanović. Prethodne sedmice, Fudbalska federacija Kipra donela je odluku da se zabranjuje dolazak gostujućih navijača na svim takmičarskim mečevima na Kipru do kraja sezone i ovo je trebalo da bude poslednji meč pre stupanja te odredbe na snagu.

Razlog za takvu odluku jeste incident koji se dogodio na utakmci između Nea Salamine i APOEL-a 16. januara, kada je petarda bačena sa tribina pogodila i povredila jednog fudbalera. Za sada nije poznato kada bi derbi između AEL-a i APOEL-a mogao da bude odigran.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija