• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2024

12:43

Detonacija! Kraj jedne ere! Klop potvrdio: Odlazim!

EPAIMAGES

Fudbal

Detonacija! Kraj jedne ere! Klop potvrdio: Odlazim!

Podeli vest

Sada je i zvanično - Jirgen Klop odlazi iz Liverpula na kraju sezone!

Navijače engleskog giganta širom sveta šokirala je vest da nemački stručnjak napušta slavni klub.

- Iskreno, mogu da razumem da je za mnoge ljude ova odluka trenutni šok, posebno kada to čujete prvi put, ali mogu da objasnim ili barem da pokušam da objasnim. Obožavam apsolutno sve u vezi sa ovim klubom, obožavam sve u ovom gradu, obožavam naše navijače, tim, stručni štab... Sve. Ali to što sam svejedno doneo ovu odluku vam pokazuje da sam uveren da je to odluka koju moram da donesem - rekao je Klop za klupski sajt.

Foto: EPAIMAGES

 

 

 

Objasnio je iskusni Nemac razlog šokantne odluke.

- Reč je o tome da, kako to da kažem, ostajem bez energije. Nemam sada problem, znao sam već neko vreme da će u jednom trenutku doći do ovoga, ali za sada sam apsolutno u redu. Međutim, znam i da ne mogu ovaj posao da radim iznova i iznova i iznova..."

I vrapci na grani znaju da je Klop bio miljenik navijača i baš zbog nje je rešio da pola godine ranije progovori o odluci.

- Nakon svih ovih godina i svega što smo prošli, raslo je poštovanje koje imam prema vama, ljubav prema vama i najmanje što vam dugujem jeste istina, a ovo je istina. Klubu sam rekao već u novembru. Moram još malo da objasnim ljudima koji sa strane vide samo ono što se dešava kraj aut linije, na treninzima i tome slično. Veći deo mog posla se obavlja sa strane. To znači da čim počne sezona, ti već razmišljaš o sledećoj.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

Ne krije Nemac da je još krajem prošle sezone počeo da razmišlja o odlasku.

- Znate kako, kada smo seli da razgovaramo o potencijalnim pojačanjima, letnjim pripremama, pomislio sam: ‘Nisam siguran da ću tada biti ovde’. I iznenadio sam samog sebe. Očigledno sam počeo da razmišljam o tome. Nije počelo odmah, ali jasno je da je prošla sezona bila super-teška. Bilo je trenutaka u kojima bi drugi klubovi verovatno rekli: ‘Hajde sad, hvala na svemu, ali sada je čas da se rastajemo’. To se nije desilo. Za mene je bilo super, super, super-važno da tim vratim na pravi kolosek, samo sam o tome razmišljao. Kada sam shvatio da imamo zaista dobar tim, sa ogromnim potencijalom, u sjajnim godinama, sa super karakterima, onda sam počeo opet da razmišljam o sebi. I ovo je epilog. Nije ovo ono što želim, ali jeste ono što smatram da je 100 odsto ispravno.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

Napravio je Klop smenu generacija posle odlazaka Firmina, Manea, Hendersona, Vajnalduma, Milnera, Fabinja i sada ima šansu da se oprosti šampionskim peharom!

- Hajde sada da stvarno zapnemo. Spoljni svet će hteti da iskoristi ovu odluku, da joj se podsmeva, želeće da nas poremete. Ali mi smo Liverpul. Prošli smo i kroz teže periode. Vi ste sve to prošli i pre mene. Hajde da nam to bude snaga. To bi bilo zaista kul. Hajde da iz ove sezone iscedimo sve što imamo i da dobijemo još jedan razlog da se nasmejemo kada se u budućnosti osvrnemo iza nas.

 

Foto: EPA

 

 

 

Jirgen Klop je u Liverpul osam godina, nakon smene Brendana Rodžersa i upisao svoje ime zlatnim slovima u istoriju slavnog kluba. Doneo im titule prvaka Evrope, prvaka sveta, a nakon tri decenije čekanja i titulu šampiona Engleske.

I to nije sve! Osvojio je i FA Kup, Liga kup Engleske, Superkup Engleske, Superkup Evrope... ...

Ne zna se koji će biti naredni korak treneru koji je pre Liverpula radio sedam godina u Borusiji Dortmund sa kojom je osvojio dve bundesligaške titule i igrao finale Lige šampiona, i Majncu u kojem je proveo veći deo igračke i započeo trenersku karijeru.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija