• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.02.2024

22:51

Inter korak bliže tituli! Vlahović i Juve nemoćni u Milanu

Tanjug/AP

Fudbal

Inter korak bliže tituli! Vlahović i Juve nemoćni u Milanu

Podeli vest

Fudbaleri Intera pobedili su večeras na svom terenu Juventus sa 1:0 (1:0) u derbiju 23. kola Serije A.

Ekipa iz Milana je tako nadigrala direktnog konkurenta za titulu i sada imaju 57 bodova, četiri više od "stare dame", koja ima i meč više.  

Okršaj na "Đuzepe Meaci" rešen je još u prvom poluvremenu i to autogolom Federika Gatija. U redovima torinske ekipe od prvih minuta igrao je srpski tandem Dušan Vlahović i Filip Kostić, ali oni nisu pomogli svom timu da izbegne poraz.

Foto: Tanjug/AP

 

Inter je od starta imao inicijativu na terenu, diktirao ritam i stvarao polušanse, ali je Juve uspeo da odoli naletima. Nevolje za ekipu Masimilijana Algerija počele su od 19. minuta kada je Vlahović dobio žuti karton. Srpski golgeter je oštro startovao nad protivnikom, a glavni sudija mu je bez dileme pokazao javnu opomenu. 

Domaći su nastavili da igraju u istom ritmu, napadali su goste i tražili rupu u odbrani. U jeku Interove dominacije mogao je Juve i da stigne do vođstva. U prilici je bio Vlahović, dobio je odličan pas od saigrača, ali je katastrofalno primio loptu, a potom i loše šutirao. Ubrzo su gosti iz Torina i kažnjeni za propuštenu šansu. 

Igrao se 37. minut kada je Gati nesmotreno reagovao posle centaršuta Intera i poslao loptu u sopstvenu mrežu.

 

 

U drugom poluvremenu očekivalo se da će "stara dama" krenuti još jače kako bi neporažena napustila Milan. I zaigrao je Juve mnogo brže i bolje u nastavku, stvarale su ekipe šanse na obe strane terena. Prvo je u 57. minutu Hakan Čalhanoglu imao šansu da duplira prednost svog tima i možda stavi tačku na meč, ali je njegov pokušaj završio tik pored gola. 

Foto: Tanjug/AP

 

Tragičar gostiju iz prvog poluvremena Federiko Gati mogao je da se iskupi za kiks u 67. minutu i donese svom timu izjednačenje. Ipak, njegov šut završio je pored gola. 

U završnici meča u odličnoj situaciji je bio i austrijski reprezentativac Marko Arnautović, šutirao je posle kornera, ali je golman Ščesni fantastičnom odbranom sprečio novi gol u mreži Juventusa. 

Pokušavali su Vlahović i saigrači do kraja da stignu makar do remija, ali je mreža golamana Somera ostala netaknuta. 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija