• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.02.2024

10:59

Šok! Brazil ne ide na Olimpijske igre posle 20 godina

Tanjug/AP

Fudbal

Šok! Brazil ne ide na Olimpijske igre posle 20 godina

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Brazila, igrači do 23 godine, nije uspela da se plasira na Olimpijske igre u Parizu

Poraženi su Brazilci od Argentine sa 1:0 u meču poslednjeg, trećeg kola južnoameričkih kvalifikacija za Olimpijske igre. Jedini gol za reprezentaciju Argentine postigao je Lučijano Gondu u 77. minutu.

Selekciju Argentine, igrači do 23 godine, predvodi Havijer Maskerano. U drugom meču trećeg kola, selekcija Paragvaja je savladala Venecuelu 2:0. Prvo mesto na tabeli osvojio je Paragvaj sa sedam bodova, dok je Argentina druga sa pet. Ove dve selekcije igraće na OI u Parizu.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Brazil je na kraju zauzeo treće mesto na tabeli sa tri boda, dok je Venecuela poslednja sa jednim bodom. Ovo je prvi put od 2004. godine da selekcija Brazila nije uspela da se plasira na Olimpijske igre.

Selekcija Brazila je osvojila zlatnu medalju na Ol u Rio de Žaneiru 2016. godine, kao i na OI u Tokiju 2021.

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Argentina je bila olimpijski šampion 2004. u Atini i 2008. u Pekingu.

Plasman na Igre u Parizu do sada su izborile fudbalske selekcije Argentine, Paragvaja, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, Dominikanske Republike, Španije, Izraela, Ukrajine, Maroka, Egipta, Malija i Novog Zelanda.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija