• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.02.2024

20:05

KRAJ: Novi poraz Bajerna! PSŽ siguran protiv Sosijedada!

Tanjug/AP

Fudbal

KRAJ: Novi poraz Bajerna! PSŽ siguran protiv Sosijedada!

Podeli vest

Uživo pratite mečeve osmine finala elitnog takmičenja.

LACIO - BAJERN MINHEN   1:0 (0:0)

Strelac: Imobile 69p 
Grad: Rim, Italija

Stadion: Olimpiko

Sudija: Fransoa Leteksje, Francuska

Lacio: Provedel - Hisaj, Romanjoli, Gila, Marušić - Alberto, Vesino, Genduzi - Anderson, Imobile, Isaksen 
Trener: Mauricio Sari

Bajern Minhen: Nojer - Mazraui, Upamekano, Kim, Gereiro - Kimih, Gorecka - Sane, Miler, Musijala - Kejn
Trener: Tomas Tuhel

 

PARIZ SEN ŽERMEN - REAL SOSIJEDAD   2:0 (0:0)

Strelci: Mbape 59, Barćola 72
Grad: Pariz, Francuska

Stadion: Park Prinčeva

Sudija: Marko Gvida, Italija

Pariz Sen Žermen: Donaruma - Beraldo, Pereira, Markinjos, Hakimi - Vitinja, Ruiz, Zair-Emeri - Barćola, Mbape, Dembele 
Trener: Luis Enrike

Real Sosijedad: Remiro - Traore, Zubeldia, Le Norman, Galan - Mendez, Zubimendi, Merino - Barenećea, Kubo, Silva
Trener: Imanol Alguasil

 

UŽIVO: 

DRUGO POLUVREME: 

95. minut - Manje od minuta ostalo je do kraja utakmice...

90. minut - Malo je falilo da Lacio duplira svoje vođstvo preko Genduzija, ali se na vreme vratio De Liht, ostaje 1:0. 

87. minut - Pokušao je Hari Kejn iz slobodnog udarca, na pravom mestu živi zid! 

81. minut - Sve manje vremena za četu Tomasa Tuhela! Dve defanzivne izmene za Lacio na terenu su Kamada i Patrik, a van igre idu nešto ofanzivniji Luis Alberto i Gila. 

76. minut - Bezidejan je Bajern sa desetoricom na terenu, muče se Bavarci da započnu napad...

72. minut - GOOOOOOOOL! Duplira Pariz Sen Žermen svoje vođstvo preko Baćole, sjajna timska akcija "prinčeva" za 2:0. 

69. minut - GOOOOOOOL! Vodi Lacio, Ćiro Imobile je matirao Nojera - 1:0!

 

 

67. minut - PENAL! Imaće Lacio priliku da "sa kreča" dođe do prednosti! Nepažljiv je bio Dajo Upamekano, Francuz je umesto lopte pokupio Isaksena i dobio direktan crveni karton! 

Foto: Tanjug/AP

 

63. minut - Tomas Tuhel ostaje bez ideja... Jasno je da Bajernu ništa ne polazi za rukom, a večeras su Bavarci i napadački "otupeli", Lacio se bez ikakvih problema brani. 

59. minut - GOOOOOOOOL! Evo ga prvi pogodak večeras i to uz mnogo sreće... Pariz Sen Žermen vodi, strelac je Kilijan Mbape. Spreman je Francuz bio na drugoj stativi i sačekao odbitak nakon udarca Markinjosa - 1:0!

 

 

57. minut - Uspavanka na "Olimpiku", ništa ne može da uradi Bajern protiv granitne odbrane Lacija, dok ni domaći ne uspevaju da iz kontre zaprete Bavarcima, ostaje 0:0. 

54. minut - Odoleva Real Sosijedad na "Parku Prinčeva", a uz to preko Takefusa Kuba povremeno i zaprete Pariz Sen Žermenu. Ponovo je Japanac iznudio korner, izveo udarac iz ugla, ali je reagovala odbrana domaćih. 

Foto: Tanjgu/AP

 

53. minut - Prilika za Bajern preko Jamala Musijale, dobio  je Nemac upotrebljiv centaršut u petercu, reaguje na vreme Ivan Provedel. 

50.  minut - Daleko agresivniji Lacio u nastavku, pokušavaju domaći da dođu do vodećeg gola, sada  je Felipe Anderson predvodio nalet, ali je Kim bio na pravom mestu - 0:0. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! 

PRVO POLUVREME: 

45. minut - POLUVREME! 

44. minut - Sve je izvesnije da ćemo bez golova na poluvreme...

40. minut - Preti PSŽ još jednom, ovoga puta preko kapitena Markinjosa, ali još jednom je na pravom mestu golman gostiju Remiru, ostaje 0:0. 

36. minut - Opao je ritam utakmice, posebno u Rimu. Ne uspeva Bajern da dođe do prilike za udarac dok četa Mauricija Sarija nema ambicija da krene u napad... Sa druge strane, totalna inicijativa Pariz Sen Žermena - bez uspeha. 

Foto: Tanjgu/AP

 

31. minut - Steže Bajern obruč oko gola Ivana Provedela. Sada je Gila srušio Gorecku i obezbedio Bavarcima sjajno mesto za slobodan udarac. Loptu je namestio Hari Kejn, ali bez opasnosti po Lacio - 0:0. 

27. minut - Ponovo je Osman Dembele povukao kontru za Pariz Sen Žermen, igra je prekinuta nakon što je pomoćni sudija Marku Gvidi signalizirao ofsajd. 

23. minut - VELIKA ŠANSA! Milimetri su delili Luisa Alberta od gola na "Olimpiku"! Lepo se Španac namestio i gađao sa dvadesetak metara, prozujala je lopta tik iznad prečke, ostaje 0:0. 

21. minut - Udarac iz ugla doneo je i prvu priliku za Real Sosijedad u Parizu, zapretio je Takefusa Kubo, ali bez opasnosti po Đanluiđija Donarumu. 

18. minut - Preti Lacio prvi put večeras i to nakon kornera, bio je Isaksen najviši u skoku, ali je na pravom mestu ostao Manuel Nojer i zaustavio njegov udarac - 0:0. 

Foto: Tanjug/AP

 

16. minut - Preti Bajern ponovo, sada preko Jamala Musijale, pokušao je nemački reprezentativac da šutira sa ivice kaznenog prostora, ali je tom prilikom napravio faul u napadu. 

12. minut - Mirno je na "Olimpiku", svesno je Lacio prepustio posed Bajernu i čeka priliku iz kontre, ali za sada nema uzbuđenja. 

9. minut - Nova prilika za Pariz Sen Žermen, ovoga puta preti Osman Dembele, ali je Francuz šutirao daleko od gola, miruju mreže. 

5. minut - Pokušao je Bredli Barćola da donese prednost Pariz Sen Žermenu, sustigao ga je Traore i bez prekršaja uspeo da mu oduzme loptu.

3. minut - Odmah priliku ima Bajern, Tomas Miler prošao je po desnoj strani, poslao centaršut u srce kaznenog prostora gde je spreman čekao Kimih, ali Nemac je šutirao pored gola, ostaje 0:0. 

1. minut - Utakmice su počele! 

Foto: Tanjgu/AP

 

20:41 - Trener Lacija Mauricio Sari nije imao mnogo prilike da iznenadi, na teren je poslao očekivan sastav. Na golu će biti Provedel, poslednju liniju čine Hisaj, Romanjoli, Gila i Marušić, u veznom redu su Alberto, Vesino i Genduzi, dok napad predvode Anderson, Isaksen i najistureniji Ćiro Imobile. 

20:34 - Juče su na programu bile dve izuzetno interesantne utakmice... RB Lajpcig pretrpeo je poraz na svom terenu od Real Madrida, može se reći - nezasluženo. Sa druge strane, golom Fila Fodena u Kopenhagenu Mančester siti došao je na korak od plasmana u četvrtfinale. 

20:18 - Odlučio je Luis Enrike da poverenje ukaže golobradom Bredliju Berćoli, francuski fudbaler igra sve više u poslednje vreme i zaslužio je šansu u Ligi šampiona. 

20:10 - Iznenađenje u sastavu Real Sosijedada za večerašnji duel protiv Pariz Sen Žermena. Strateg baskijskog velikana ne može da računa na kapitena Mikela Ojarzabala. 

 

 

20:07 - Liga šampiona ostala je jedina nada Bajern Minhena budući da im u Bundesligi ne cvetaju ruže, zbog toga je Tomas Tuhel  na megdan Laciju poslao najbolje što ima na raspolaganju, a ekipu u napadu predvodi Hari Kejn. 

20:05 - Dobro došli na lajv prenos prvih mečeva osmine finala Lige šampiona između Bajern Minhena i Lacija, odnosno Pariz Sen Žermena i Real Sosijedada. Sve detalje sa ovih utakmica uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!
Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!

Iza odluke o zauzimanju određenog regiona na teritoriji Belorusije ne stoji opozicija, već Zapad, ukazuju ruski eksperti, komentarišući upozorenje beloruskog predsednika da predstavnici beloruske opozicije, koji se nalaze u inostranstvu, žele da zauzmu jedan od regiona u zemlji, proglase novu vlast i da uvedu tamo snage NATO-a.

28.04.2024

17:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija