• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.R.

20.02.2024

13:06

Bizarni otkazi koji su šokirali svet! Ovi fudbaleri su zbog nestvarnih razloga oterani iz klubova!

Reuters, Srđan Stevanović, EPA Images

Fudbal

Bizarni otkazi koji su šokirali svet! Ovi fudbaleri su zbog nestvarnih razloga oterani iz klubova!

Podeli vest

Turski Bešiktaš otpustio je juče fudbalera Emirhana Delibaša (21) i to samo po sebi ne bi bilo čudno, da mladi igrač nije dobio otkaz samo zato što je imao profil na aplikaciji Tinder. Bizarni otkazi fudbalerima su postali učestali, a svetska javnost je sve češće u neverici, što zbog postupaka igrača, što zbog odluka pojedinih klubova.

Tražiš ljubav, želiš da upoznaš srodnu dušu, ili jednostavno provedeš vreme sa nekom devojkom i zbog toga ostaneš bez posla!? Suludo je to mnogima, ali ne i čelnicima Bešiktaša i navijačima turskog tima.

Okej, razumemo da je bitan imidž kluba i da je svaki igrač reprezent istog, ali privatan, da ne kažemo ljubavni život, ne bi trebalo da bude razlog zbog kojeg neko treba da ostane bez prihoda.

Čak i da grešimo i da turski tim ima pravo, postavlja se pitanje da li je to pravi profil Delibaša, za koji i on sam tvrdi da je lažan. 

Naime, na društvenim mrežama se pojavila fotografija sa pomenute aplikacije, a tamo piše da momak ima 24 godine, iako je u januaru napunio 21.

 

 

 

Na sve to, talentovani vezista oglasio se na svom Instagram nalogu, a ta objava nastala je dva sata pre nego što je Bešiktaš potvrdio prekid saradnje.

"Želim da se oglasim zbog spekulacija koje kruže, to je laž, neko je napravio lažni nalog. Lojalnost mom klubu ne može da se dovede u pitanje. Volim Bešiktaš", napisao je Delibaš, a nedugo zatim je dobio otkaz...

Naravno da ovo nije usamljen slučaj igrača koji se našao u nemilosti poslodavca. Ruku na srce, za ovakav slučaj ranije nismo čuli, ali zbog divljanja za volanom, izjava u medijima, verskih uverenja i poruka podrške ratom zahvaćenih zemlja i te kako jesmo.

Hese Rodrigez, nekadašnja zvezda PSŽ-a i Real Madirda, uprkos velikom talentu nije uspeo da dostigne zenit, ali isključivo zbog toga jer je njegov privatni život bio poprilično buran.

Imao je samo 14 godina kada je postao mlada nada "kraljevskog kluba", a sa 20 godina je debitovao za prvi tim. Međutim, posle tri godine u kojima je sa vremena na vreme dobijao priliku, Real ga 2016. godine prodao PSŽ-u za 25 miliona evra. Nije ni tamo blistao, većinu tog ugovora je odradio na raznim pozajmicama, a nakon poslednje se vratio u Pariz.

Foto: printscreen

 

 

Međutim u decembru 2020. godine se našao u centru skandala kada je otkriveno da je svoju tadašnju partnerku Auru Ruiz sa kojom ima dete, prevario sa njenom prijateljicom što je procurilo u javnost. To je bio samo jedan u nizu njegovih seks skandala, pa je klub odlučio da ga otpusti kako bi se rešio lošeg imidža.

Rordigez je posle toga završio u Las Palmasu, ali se ni tamo nije previše naigrao. Usledili su transferi u Ankaraguču, Sampdoriju i na kraju Koritibu u Brazilu.

Nestvarna priča obišla je svet krajem 2021. godine. Naime, tada je Raul Asensio dobio otkaz nakon samo jedne utakmice u dresu Alkorona!

Razlog zbog kojeg je ostao bez posla je jedan od najglupljih ikada. Ovaj fudbaler je želeo da se pohvali na društvenim mrežama slikom kafe jedog poznatog brenda, a jasno se videlo kako je u tom momentu vozio 160 kilometara na sat. Telefon, kafa i ta brzina nisu mogli da ga koštaju samo saobraćajne kazne, već i života, a to je i te kako razljutilo ljude u španskom drugoligašu.

 

 

 

 

Zbog toga je i reagovao klub i uručio mu otkaz.

"Alkorkon objavljuje raskid ugovora sa Raulom Asensijom. Zahvaljujemo se raulu za njegov rad prethodnih meseci u našem klubu" bilo je sve što su poručili.

Holandski fudbaler Džordi van der Lan najuren je iz drugoligaša Telstara pre pet godina, jer je mimo znanja kluba, otputovao u London i pružio podršku Ajaksu protiv Totenhema u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Slagao je da je prehlađen kako bi izbegao obaveze i prisustvovao pobedi Ajaksa (1:0) na stadionu Totenhema. 

Nije imao fudbaler sreću, jer ga je "uhvatila kamera" u publici i tako je raskrinkano šta je učinio.

- Znam i shvatam da je situacija nezgodna. Imao sam razgovor sa direktorom kluba i u dobrim odnosima smo se rastali. Rekao sam da sam bolestan jer sam uveren da ne bih dobio dozvolu da propustim trening. Peh sam jer su me kamere snimile čak tri puta. Od toliko ljudi na stadionu oni su mene našli - rekao je van der Lan za holandske medije.

 

 

On je objasio i da je to uradio jer je Telstar siguran na tabeli holandske druge lige, odnosno da ne može da ispadne, ali ni da uđe u viši rang, ali klub nije imao milosti. 

Jedan od najpoznatijih skandal majsotra u svetu fudbala bez sumnje je Bario Baloteli. On je dobio otkaz u Breši 2020. godine jer nije želeo da trenira!

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

 

Naime, on se nije pojavio ni na jednom treningu po povratku sa "korona pauze".

Svoju neodgovornost pravdao je "stomačnim problemima" , ali čelnici kluba nisu progurali to opravdanje, pa je vrlo brzo dobio šut kartu.

Izraelski fudbaler Sagiv Jehezkel nakon gola koji je postigao u prvenstvu Turske poršlog meseca slavio je na način koji ga je skupo koštao.

Iako je Jehezkel doneo bod svom Antalijasporu golom u 68. minutu protiv gostujućeg Trabzonspora  (1:1),  zbog slavlja je dobio otkaz, a završio je i u zatvoru!

 

 

 

 

Jehezkel je u transu otišao ka kamerama gde je pokazivao na zglob svoje leve ruke. Na zavoju je  imao poruku - "100 dana, 7.10". Nedvosmisleno je aludirao na napad Hamasa na Izrael 7. oktobra, odnosno broj dana koliko su izraelski taoci bili u zarobljeništvu pre nego što su oslobođeni.

Da je to uradio u rodnoj zemlji bio bi heroj, ali kobna greška je što je to učinio u Turskoj.

Španska Sevilja je u smiraj 2021. godine otpustila defanzivnog fudbalera Žorisa Njanjona jer je bio fizički nespreman.

Njega je klub za koji nastupa naš Nemanja Gudelj doveo iz Rena za 13,5 miliona evra, ali je dobio otkaz zbog prekomjerne težine i činjenice da ne može da igra ozbiljan fudbal!

 

 

Žoris Njanjon je u dresu španskog tima odigrao 17 utakmica, od čega sedam u LaLigi, četiri u Kupu Kralja i šest u Ligi Evrope i sve u sezoni 2018/19, njegovoj prvoj u španskom timu.

Nije želela Sevilja da toleriše manjak profesionalizma, pa je francuskom defanzivcu uručila je otkaz.

Da i našem žitu ima kukolja, dokaz je srpski fudbaler Filip Knežević, koji je otpušten zbog izjave u medijima! 

Naime, one je bio gost jednog podkasta, posle čega je, dobio ispisnicu u podgoričkoj Budućnosti.

 

 

Govorio je o ratu u Ukrajini, društvenim i političkim dešavanjima, tik-toku, društvenim mrežama, raznim temama, a istakao je i kako nije srećan u Podgorici, da ga titule više ne raduju, da rutinski obavlja svoj posao, pa je prema pisanju crnogorskih medija to bilo dovoljno za ispisnicu.

Jedan nepromišljen potez žene Aleksandra Kataija, koštao je fudbalera Crvene zvezde posla u Los Anđeles Galaksiju!

Naime, Tea Katai je uprskala sve  objavom na društevim mrežama, a njen muž je otpušten zbog stvari koje nisu imale direktne veze sa fudbalom! 

 

Foto: printscreen

 

 

 

Dok su u Americi danima trajali protesti nakon što su policajci ubili Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu tokom privođenja, držeći mu nogu na vratu, sve je izmaklo kontroli.

Vođen je obračun policije i građana, krađe su bile sve učestalije na ulicama, mnogi su divljali, a na stranu policije stala je Tea Katai, supruga fudbalera. Međutim, to je učinila na neprikladan način, zbog čega je na kraju ljubimac "delija" dobio otkaz.

 

 

 

Katai se izvinio javnosti zbog postupka supruge na društvenim mrežama, ali je bilo kasno.

Žene, bahanalije, dugačak jezik, ljubav prema hrani, lenjost i drugi faktori skupo su koštali mnoge igrače širom planete. "Slučaj Tinder" je poslednji u nizu bizarnih otkaza, a videćemo može li nas još nešto iznenaditi u budućnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija