• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

21.02.2024

12:00

Gledaju pravi fudbal! Sve više američkih javnih ličnosti na stadionima! (FOTO GALERIJA)

Reuters, EPA Images, Pexels

Fudbal

Gledaju pravi fudbal! Sve više američkih javnih ličnosti na stadionima! (FOTO GALERIJA)

Podeli vest

Fudbal je uvek bio u modi, ali Amerikanci to nisu želeli da priznaju i prihvate, barem do sada. Svedoci smo sve većeg broja slavnih ličnosti sa tog kontinenta na fudbalskim stadionima.

Mnogo pažnje izazvao je američki reper Kanje Vest svojim pojavljivanjem na meču Atetiko Madrida i Intera, koji je odigran sinoć.

Pored popularnog Jea, na tribinama "Đuzepe Meace" bila je i njegova supruga Bjanka Ćensori , kao i sin popularnog gluca Vila, Džejden Smit.

 

Sve je češća pojava da počasne lože velelepnih stadiona širom Evrope budu ispunjeni slavnim ličnostima iz Sjedinjenih Američkih Država u kojima fudbal, ili kako ga oni nazivaju "soker" ne izaziva preveliku pažnju.

Ipak, to se promenilo, a možda jedan od pokretača "ekspanzije" na američki kontinent je odlazak legendarnog Dejvida Bekama svojevremeno u Los Anđeles Galaksi iz Real Madrida.

Međutim, pravu "eksploziju" fudbal u Americi doživeo je pristizanjem Lionela Mesija u Inter iz Majamija. 

To je prouzrokovalo sve veći broj slavnih na mečevima, do juče malo poznatog kluba, ali i njihove češće odlaske na evropske stadione.

Tako je proteklog leta, jedna od gorućih tema bilo pojavljivanje Kim Kardašijan na "Parku prinčeva" i prisustvo meču Pariz Sen Žermena i Rena.

 

 

Ona je nakon toga, zajedno sa sinom Sejntom, bila specijalna gošća i na utakmici Arsenala. Isti klub posetila je i svetska muzička zvezda Rijana, pa je tom prilikom dobila i specijalan dres "topbžija".

Čest gost na utakmicama Liverpula je jedan od najboljih košarkaša svih vremena, Lebron Džejms. Doduše, popularni "kralj" nije običan navijač, već jednim delom i vlasnik premijerligaša

Njegovim koracima krenuo je i Medžik Džonson, koji je većinski vlasnik fudbalskog kluba u Los Anđelesu, dok je poznati glumac Rajan Rejnolds kupio i preporodio engleskog niželigaša Reksam. Manje je poznato da je Kevin Garnet veliki navijač Čelsija ili da Stef Kari bodri Pariz Sen Žermen.

Ipak, treba se prisetiti i pokojnog Kobija Brajanta, velikog navijača katalonske Barselone. Kluba u čiju je čast izašla i jedna silueta njegovih čuvenih patika.

Foto: EPA

Kobi u Barseloni

Među fanovima "najvažnije sporedne stvari na svetu" veliki je broj muzičara i glumaca.

Članovi popularne rep grupe "Sajpres hil", redovni su na mečevima američke MLS lige, kao i njihove kolege Nasir Džouns, poznatiji pod umetničkim alijasom "Nas" i čuveni "Doktor Dre". Da ne vole samo reperi fudbal, potvrđuju Džastin Biber, Kejti Peri, Dejv Grol, Drejk i Džastin Timberlejk.

Rado viđeni gosti na fudbalskim stadionima širom sveta su neke od najvećih zvezda Holivuda, poput Semjuela Džeksona, Toma Henksa, Vila Ferela, Dženifer Aniston, Silvestera Stalonea, Leonarda Di Kaprija i mnogih drugih.

Klubovi koji imaju najveći broj simpatizera među slavnima su uglavnom članovi engleske Premijer lige ili španske Primere, ali je izuzetno popularan i Pariz Sen Žermen iz francuske Lige 1.

Sjajan "kop" navijača mogli bi da imaju Arsenal, Barselona i Real Madrid, mada ne zaostaju mnogo ni Liverpul i Mančester junajted.

Koliko se tu radi o pravoj ljubavi prema klubu i igri, a koliko o popularnosti i biznisu, procenite sami...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija