• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

22.02.2024

06:49

Na današnji dan: Rođen legendarni kapiten Srbije - Bane Ivanović!

EPAIMAGES

Fudbal

Na današnji dan: Rođen legendarni kapiten Srbije - Bane Ivanović!

Podeli vest

Slavni defanzivac u karijeri osvojio sve što se moglo osvojiti.

Kroz bogatu istoriju Srbija je iznedirila neka od najvećih fudbalskih imena. Nažalost, sve je manje igrača iz naše zemlje koji imaju bitnu ulogu u vodećim klubovima Evrope, a jedan od poslednjih bio je Branislav Bane Ivanović. 

Legendarni srpski reprezentativac rođen je na današnji dan 22. februara 1984. godine u Sremskoj Mitrovici. Svoj fudbalski put započeo je u Remontu da bi potpunu afirmaciju stekao braneći boje OFK Beograda. Upravo je sa Karaburme napravio prvi korak ka inostranstvu i velikim uspesima koje je postigao tokom karijere. 

Iz OFK Beograda Ivanović je otišao 2006. godine u moskovsku Lokomotivu, sjajne partije u ruskoj Premijer ligi vrlo brzo su ga preporučile Čelsiju. Nakon samo dve godine defanzivac se preselio na "Stamford Bridž", a u dresu "plavaca" postigao je svoje najveće uspehe u karijeri. 

Branislav Ivanović odigrao je 377 utakmica za Čelsi u svim takmičenjima i postigao 34 gola. Za to vreme osvojio je tri Premijer lige, tri puta je podizao pehar FA Kupa, jednom Komjuniti šildsa, a u svoje vitrnije dodao je i pehar namenjen pobedniku Lige šampiona pre nego što se 2018. godine, nakon pune decenije, vratio u Rusiju. 

Foto: EPAIMAGES

 

Nastupao je Ivanović potom tri godine za Zenit pre nego što je karijeru okončao u Premijer ligi braneći boje Vest Brom Albiona. 

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 105 utakmica i postigao 13 golova, a mnogi ga smatraju za jednog od najboljih defanzivaca svoje generacije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija