• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

22.02.2024

22:56

Loše veče za zvezdaše! Ispali Borjan i Pankov, Stankovića eliminisali crveno-beli!

EPAIMAGES/Reuters

Fudbal

Loše veče za zvezdaše! Ispali Borjan i Pankov, Stankovića eliminisali crveno-beli!

Podeli vest

U osminu finala Lige konferencija idu Olimpijakos, Šturm, Union Brisel i Molde.

Kada je na žrebu krajem decembra Ferencvaroš izvukao Olimpijakos delovalo je da će izabranici Dejana Stankovića imati lak posao. Crveno-beli iz Pireja su tih dana prolazili kroz tranziciju, Dijego Martinez je napustio klub, na njegovo mesto stigao Karlos Karvaljal i činilo se da će ovo biti još jedna bačena sezona. Tako je bilo do pre desetak dana kada je Karvaljal smenjen, a na kormilo Olimpijakosa doveden Hose Luis Mendilibar. 

Španac je za samo nekoliko dana uspeo da probudi uspavanog velikana sa stadiona "Jorgos Karaiskakis". Olimpijakos deluje preporođeno, igra divan fudbal, na svojoj koži to je prošlog vikenda osetio PAOK, a danas, po drugi put u sedam dana i Stankovićev Fradi. Crveno-beli su na "Grupama Areni" savladali šampiona Mađarske i uz duplu pobedu overili plasman u osminu finala Lige konferencija - 1:0 (1:0). 

Foto: EPAIMAGES/Reuters

 

Goleade nije bilo, Olimpijakosu je za slavlje u Budimpešti bio dovoljan samo gol Ajuba El Kabija. Reprezentativac Maroka nastavio je svoj golgeterski niz i u 45. minutu iz penala doneo pobedu crveno-belima za radost nekoliko hiljada grčkih navijača koji su došli u Mađarsku. 

Bez plasmana u narednu fazu Lige konferencija ostao je još jedan miljenik "delija" - Milan Borjan. Kanadski reprezentativac i njegov Slovan iz Bratislave na svom terenu poražen je od Šturma sa 1:0. Minimalan trijumf bio je dovoljan Austrijancima budući da je pre sedam dana u Šturmu bilo ubedljivih 4:1. 

Čovek odluke na startu drugog poluvremena bio je Mika Biert. Napadač Arsenala koji igra na pozajmici u Šturmu matirao je Borjana u 52. minutu i stavio tačku na sve nade Slovana da mogu do narednog kruga takmičenja. 

Foto: EPAIMAGES/Reuters

 

Veče u evropskom fudbalu nije moglo da prođe i bez jednog iznenađenja budući da je Union upisao veliku pobedu u Frankfurtu. Belgijski velikan savladao je Ajntraht sa 2:1 (0:0) i nakon 2:2 iz Brisela obezbedio plasman u osminu finala Lige konferencija. 

Vođstvo gostima doneo je Kamerun Puertas u 47. minutu. Pokšavao je Ajntraht na sve načine da dođe do izjednačenja, trener Dino Topmeler na teren je poslao sve raspoložive snage, ali rezultata nije bilo. Naprotiv, otvorena igra skupo je koštala domaćina pošto je u finišu meča Eker Ajensa matirao Kevina Trapa za 2:0. Utešni gol postigao je Embimbe. 

Poslednji učesnik osmine finala Lige Evrope je norveški Molde koji je na gostovanju u Vašravi došao do druge pobede nad Legijom - 3:0 (2:0). Četa Erlinga Moa pitanje pobedika rešila je nakon samo 20 minuta igre. Dakle, bez plasmana u narednu fazu ostao je još jedan zvezdaš - Radovan Pankov koji se večeras našao u starnoj postavi poljskog velikana. 

U stotom sekundu Kasper Tobijas morao je da vadi loptu iz svoje mreže nakon gola Gudbradsena da bi u 20. minutu overu plasmana u narednu fazu overio Hestad nakon asistencije vremešnog Ejkrema. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija