• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.03.2024

09:52

Ma, kakav Mesi i Ronaldo! Nikad ne biste pogodili koji fudbaler ih je prešišao

profimedia

Fudbal

Ma, kakav Mesi i Ronaldo! Nikad ne biste pogodili koji fudbaler ih je prešišao

Podeli vest

Slavni fudbaleri Lionel Mesi (36) i Kristijano Ronaldo (39) tokom cele karijere vode borbu ko je postigao više golova i pružio više koristi svom timu. Dok su nastupali u Evropu bili su u konstantnoj trci ko je bolji strelac Starog kontinenta, ali nijedan od njih nije na prvom mestu liste najuspešnijih golgetera liga petice, u koje spadaju engleska, španska, italijanska, nemačka i francuska!

Kada biste pitali nekoga ko svakodnevno prati fudbal, ko je najviše puta tresao mrežu evropskih stadiona, verovatno biste dobili odgovor da je to Argentinac ili Portugalac. U nekoliko navrata bi se provuklo i po koje ime znatno mlađih fudbalera koji su među najpopularnijim u današnjem fudbalu, ali dok su oni grejali klupu mlađih selekcija, Mesi i Ronaldo su bili u jeku fudbalske karijere. 

Međutim, ni jedan ni drugi ne nose krunu na tabeli fudbalera sa najviše upisanih golova.

Portugalski fudbaler iz redova Al-Nasra zauzima treću poziciju. On je protekle decenije igrajući za Real Madrid, Mančester junajted i Juventus upisao 350 golova na 406 utakmica. Sa druge strane, napadač Inter Majamija, Mesi, koji je drugoplasiran na listi, može se pohvaliti da je postigao 377 golova u 458 utakmica dok je nastupao u dresu Barselone i Pariz Sen Žermena.

Foto: EPA Images

Robert Levandovski

 

Ubedljivo prvo mesto na tabeli pripada Robertu Levandovskom. Poljski napadač koji trenutno nastupa za Barselonu, bio je golgeterska mašina tokom svoje karijere. O tome svedoči i podatak da je pet godina uzastopno osvajao titulu najboljeg strelca lige, dok je igrao za minhenski Bajern.

Najbolji strelci liga "petice"

IGRAČ                             GOLOVI      UTAKMICE

1. Robert Levandovski         478                  407

2. Lionel Mesi                      458                  377

3. Kristijano Ronaldo           406                  350

4. Hari Kejn                          453                  309

5. Kilijan Mbape                   352                  271

6. Karim Benzema                442                  257

7. Pjer-Emerik Obamejang   430                  256

8. Muhamed Salah                461                  250

9. Luis Suarez                       388                   241

10. Ćiro Imobile                    409                  239

Izuzetan uspeh postigao je u sezoni 2020/21, kada je upisao neverovatan 41 gol, samo u Bundeslige.

Sve ukupno, Levandovski je nakon što je iz Dortmunda prešao u Bajern 2014. godine postigao 344 gola, dok je računajući Borusiju i Barselonu, u poslednjih deset godina postigao 407 golova u 478 utakmica.

Kapiten engleske reprezentacije Hari Kejn ne zaostaje mnogo sa 309 golova na 453 utakmice za Totenhem i Bajern Minhen. On je četvrti na listi i ispred francuskog fudbalera Kilijana Mbapea za 38 golova - koji je ujedno odigrao i 101 utakmicu manje od njega. Takođe, među prvih deset nalaze se i fudbaler Al- Itihada Karim Benzema, napadač Marseja Pjer-Emerik Obamejang, Egipćanin Muhamed Salah, Mesijev saigrač Luis Suarez, dok poslednje mesto na ovoj tabeli zauzima kapiten Lacija Ćiro Imobile.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija