• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.R.

05.03.2024

14:02

Skandal nad skandalima! Homofobija skupo koštala 5 ključnih igrača, direktora, trenera...

Shuterstock/Reuters

Fudbal

Skandal nad skandalima! Homofobija skupo koštala 5 ključnih igrača, direktora, trenera...

Podeli vest

Bečki Rapid je privremeno ostao bez petorice igrača, među kojima su kapiten i najbolji strelac tima. Takođe, sankcionisani su i direktor i pomoćni trener kluba, a razlog je homofobija.

Kažnjeno je žestoko čak osam članova Rapida zbog vređanja fudbalera Austrije, a iako su slavili sa 3:0 u tom meču, trijumf im je na kraju preseo.

Bundesliga je procenila da je osim vređeanja viđeno i homofobno ponašanje, jer se zaorila pesma “Mi nismo ljubičasti bulj*ši”.

Najgore su prošli igrači Gvido Burgštaler i Marko Grul koji su suspendovani na šest utakmica, od toga tri uslovno, dok je Torsten Šik suspendovan na pet mečeva, odnosno tri su uslovna.

 

 

 

 

Niklas Hedl i Maks Hofman su suspendovani na tri utakmice od kojih su dve uslovne, a pomoćni trener Štefan Kulovic neće moći utakmicama da prisustvuje tri meseca, od čega je jedan uslovno. Izvršni direktor Štefen Hofman  je kažnjen na dva meseca, jedan uslovno.

“Austrijsko fudbalsko prvenstvo je posvećeno borbi protiv diskriminacije svake vrste. Status ljudi na koje se ugledaju mladi prevazilazi okvire onoga što se dešava samo na terenu”, saopštila je Bundesliga.

 

 

Igraće Rapid u nedelju protiv Austrije Klagenfurt u gostima bez petorice standardih prvotimaca, a biće bez kapitena Burgštalera i najboljeg strelca Grula (osam golova) sve do aprila.

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija