• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.R.

21.02.2024

15:45

Šta se dešava sa Srbima!? Maler poterao "orlove"! Sve više problema za Piksija pred EURO!

Starsportphoto, Peđa Milosavljević

Fudbal

Šta se dešava sa Srbima!? Maler poterao "orlove"! Sve više problema za Piksija pred EURO!

Podeli vest

Tačno 117 dana ostalo je do Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a seletkor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković (58), ima briga preko glave. Nezavidna je situacija u kojoj se trenutno nalaze mnogi igrači na koje iskusni stručnjak računa, pa je jasno da Piksi ima sve više problema, a sve manje vremena za rešavanje.

Kontinentalna smotra se bliži, a veliki broj reprezentativaca kuburi sa povredama i mizernim minutažama u klubovima.

Poslednji u nizu je Mihajlo Ristić, koji mora na drugu pauzu od dolaska u Vigo pošto se tokom prethodnog meča sa Barselonom teže povredio. On će zbog problema sa zadnjom ložom biti van terena najmanje mesec dana.

Foto: Starsportphoto

 

Dragoslav Stepanović, legendarni trener Ajntrahta iz Frankfurta, poručio je za Informer da Dragan Stojković mora dobro da razmisli na koga će se osloniti na predstojećem Evropskom prvenstvu (14. jun - 14. jul).

- Mnogo je Piksi pogrešio na Svetskom prvenstvu u Kataru. Zašto nije rekao ranije da su neki igrači bili povređeni, nego tek na kraju?! Pa što su išli na Mundijal ako su povređeni? Takav igrač, koliko god da je dobar ne može da pruži više nego zdrav - kaže popularni Stepi.

Foto: Insider

Dragoslav Stepanović

Nema ni defanzivaca nacionalnog tima Nemanje Gudelja i Miloša Veljkovića dugo na terenu, a poznato je da nam je uporavo poslednja linija najbolnija tačka. Štoper španske Sevilje poslednji meč igrao je 4. januara, kada se teško povredio protiv Atletik Bilbaoa, dok je centralni bek Verdera iz Bremena igrao poslednji put utakmicu portiv Borisije Mehengladbah prošle godine, tačnije 15. decembra!

Foto: EPA

Nemanja Gudelj

Veljković je početkom februara za Informer poručio da užurbano radi na oporavku i da se nada skorom povratku, ali do toga i dalje nije došlo.

- Nadam se da ću ubrzo biti na terenu i jedva čekam da se vratim. Treniram individualno, a očekivanja su da za nekih desetak dana krenem da radim sa ekipom - rekao je stameni defanzivac.

Foto: Starsportphoto

Miloš Veljković i Aleksandar Mitrović

Brzo je reagovao Piksi, pa bi mladi fudbaler Milana, Jan Karlo Simić (18), u martu mogao da debituje za A reprezentaciju Srbije. Selekor Stojković i direktor reprezentacije, Stevan Stojanović, obavili su razgovore sa Simićem, koji je igrao za sve mlađe selekcije naše zemlje u pitanju, a sada ga čeka novi korak u reprezentativnoj karijeri.

Iskusni stručnjak radostan je zbog ove vesti, a mišljenja je da bi bilo dobro da selektor "baci oko" na igrače iz Superlige Srbije.

- Domaći šampionat ima 16 timova, u svakoj ekipi ima oko 25 igrača koji bi izginuli za dres reprezentacije, to treba imati u vidu. Takođe, kada se najmanje nadate, dobijete najviše! Mnogi ne očekuju da možemo mnogo u Nemačkoj, ali možda će baš zato biti drugačije! Smatram da je dobro što je Simić pozvan da igra za A tim i da je doneo pravu odluku što je izabrao Srbiju ispred Nemačke - poručuje Stepanović.

"Orlovi" će narednog meseca odmeriti snage sa Rusijom u Moskvi (21. mart), a zatim ih, četiri dana kasnije, čeka okršaj sa Kiprom u Limasolu. Upravo na jednom od ta dva meča prvi nastup bi mogao da ostvari, mladi štoper italijanskog velikana.

- Mislim da imamo malo pripremnih mečeva pred EURO i da na takvim utakmicama ne možeš da vidiš na koga možeš da računaš i koliko je tim kvalitetan. Prava snaga i kvalitet se vidi na velikim takmičenjima. Piksi u Kataru nije našao tim, niti taktiku i nadam se da će sada biti dručačije - kaže proslavljeni srpski trener.

Foto: AP PHOTO

Jan Karlo Simić

Nema sumnje da selektor ima mnogo razloga za brigu, a upravo je on taj koji je nakon Svetskog prvenstva "zakukao" da se nada da će za Evropsko prvenstvo imati na okupu zdrave i spremne igrače, sa utakmicama u nogama.

Al' ne lezi vraže! Da neće biti baš tako jasno je već sada, kada osim povreda dva bitna igrača, mnogi na koje je računao u kvalifikacijama za EURO ne mogu da "opepele" u svojim timovima.

Foto: Starsportphoto

Miloš Veljković i Aleksandar Mitrović

Filip Đuričić dobija šansu na kašičicu u Panatinaikosu, Saša Lukić greje klupu u Fulamu, Marko Grujić je potpuno nebitan u poslednje vreme u Portu, dok Uroša Račića u Sasuolu vrlo često nema ni na mapi. Naravno, kumovale su tome i povrede, ali šta god da je u pitanju, Piksi je u problemu!

Takođe, Nemanja Radonjić koji je napustio Torino u nadi da će se preporoditi u Majorci, za četiri utakmice u La ligi upisao je svega 26 minuta!

Darko Lazović igra standardno u Veroni, dok je Stefan Mitrović zacementriean u startnoj postavi Genta, ali su obojica precrtani kod Stojkovića (osim ako ne bude nekog izenađenja).

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Pavlović

Boravio je Piksi pre nekoliko dana u Nemačkoj na jednom od najvažnijh zadataka do početka Evropskog prvenstva, a to je pokušaj da u razgovoru "licem u lice" pridobije Bajernovog vunderkinda Aleksandra Pavlovića (19) da igra za našu zemlju.

Ostaje da se vidi da li je selektor uspeo u nameri, ali i kako će se situacija odvijati do početka Evropskog šampionata.

- Nadam se da će se Pavlović odlučiti za Srbiju i savetujem ga da to učini. Nama je potreban kvalitetan igrač, a on će imati mnogo više prostora da igra nego što bi imao u Nemačkoj. Ne mora da znači, ali setite se Bojana Krkića iz Barselone koji je napravio veliku grešku jer je izabrao Španiju. Odigrao je samo jedan meč i nestao - zaključio je Stepanović za Informer.

Kada je reč o napadačima, Dušan Vlahović je zablistao u Juveu ove godine, ali i dalje često zna da ga muči povreda, pa sa njim nikada ništa nije sigurno. Sa druge strane, Aleksandar Mitrović je standardno dobar i učinkovit u svom Al Hilalu, dok je Luka Jović bljesnuo u Milanu, ali će zbog gluposti u meču protiv Monce propustiti dva meča, pitanje je hoće li opet dobiti šansu od prvog minuta, a možda je i uništio nadu da će produžiti ugovor na kraju sezone!

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Pavlović

Jedno je sigurno, makar nam pozicija golmana ne predstavlja problem! Odlično brane Vanja Milinković Savić za Torino, Predrag Rajković za Majorku, Đorđe Petrović za Čelsi, a i Mile Svilar je vezao dve sjajne partije u Romi.

Vremena je malo, a problema više nego što je iko mogao očekivati... 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!
PAKAO

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!

Iako naučnici imaju alate i metode da izmere uticaj klimatskih promena - kako se to može učiniti pa da pojedinac, u okviru vlastitog života, ima neku vrednost kojom bi izmerio kako se, pod uticajem klimatskih promena, menja i njegov život? Nije lako zamisliti šta je tačno "prosečno globalno zagrevanje od 1,5 °C ili 2 °C" i na koji će nam način izmeniti svakodnevni život.

28.04.2024

12:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija