• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

20.02.2024

20:51

Povrede kvare Piksijeve planove? Reprezentativac Srbije mora na dužu pauzu!

Starsportphoto

Fudbal

Povrede kvare Piksijeve planove? Reprezentativac Srbije mora na dužu pauzu!

Podeli vest

Mihailo Ristić zbog problema sa zadnjom ložom van terena najmanje mesec dana.

Rešio je Mihailo Ristić prošlog leta da digne sidro i napusti Benfiku svestan da će će na "Lužu" imati slabu minutažu. Srpski reprezenativac sreću je potražio u Španiji pošto ga je Selta otkupila od portugalskog velikana za 1.500.000 evra. 

Užasno igra klub iz Galicije tokom čitave sezone, već neko vreme Rafaelu Benitezu otkaz visi nad glavom, a jedna od retkih svetlih tačaka je upravo Mihailo Ristić. Pokazao je levi bek da ima kvalitet da nastupa u "ligama letice", ali njegovo dokazivanje u Španiji kvare povrede. Povremeni reprezentativac Srbije mora na drugu pauzu od dolaska i Vigo pošto se tokom prethodnog meča sa Barselonom teže povredio. 

Naime, Ristiću je na meču sa Kataloncima stradala zadnja loža i prema vestima iz Španije moraće na pauzu od mesec dana. Sve se desilo nakon duela sa Laminom Jamalom koji je sa tri lažnjaka pokušao da izbaci Srbina iz igre, nije uspeo, ali se bek tom prilikom povredio... 

Povreda Mihaila Ristića mogla bi da pokvari planove i selektoru Srbije Draganu Stojkoviću. Istina, Ristić je poslednji meč u dresu reprezentacije odigrao sredinom 2022. godine, ali je partijama u dresu Selte postao ozbiljan kadidat za reprezentaciju, možda i odlazak na Evrospsko prvenstvo. Ipak, činjenica da će mesec dana biti van terena znači i da će, verovatno, propustiti okupljanje nacionalnog tima u martu, te prijateljske mečeve protiv Rusije 21. marta i četiri dana kasnije protiv Kipra. 

Foto: Starsportphoto

 

Ove sezone je u dresu Selte upisao 16 utakmica, čak devet puta bio je u startnoj postavi i prosečno beleži 69 minuta na terenu. Još uvek nema konkretan napadački učinak, ali je uspeo da pokaže zavidan napredak u defanzivi budući da ima šest dobijenih duela po utakmici. Uz to, jedan je od najsigurnijih dodavača u Primeri sa procentom od 75 odsto. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija