• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: B.O.

20.02.2024

18:03

Dobro je... Serija A bila blaga prema Joviću! Evo na koliko je Srbin suspendovan!

Tanjug/AP

Fudbal

Dobro je... Serija A bila blaga prema Joviću! Evo na koliko je Srbin suspendovan!

Podeli vest

Napadač Milana nema pravo nastupa protiv Atalante i Lacija.

Razigrao se Luka Jović nakon više od dve godine slabih nastupa, počeo da rešeta mreže kao nekada i dobio mesto startera u Milanu, a onda... Pa, najblaže rečeno srpski fudbaler pucao je samom sebi u noge pošto je na gostovanju Monci zaradio direktan crveni karton. 

Jović je doživeo pomračenje i udario u lice defanzivca Monce Armanda Ice. Nakon gledanja VAR snimka glavni sudija nije imao nikakvu dilemu, pokazao je napadaču Milana put u svlačionice zbog čega se očekivalo da će srpski reprezentativac dobiti žestoku suspenziju. Ipak, Disciplinska komisija Serije A imala je milosti prema Joviću. 

Kazna za nasilnično ponašanje, prema pravilniku, iznosi tri ili više utakmica suspenzije. U slučaju olakšavajućih okolnosti može se umanjiti na dve, a Serija A odlučila je da Jović neće imati pravo protiv Atalante 25. februara i protiv Lacija 1. marta.

Disciplinska komisija izdala je saopštenje bez prevelikog objašnjenja, navedeno je Lukino nasilnično ponašanje, ali ništa detaljnije. Prema navedenom pravilniku za nasilničko ponašanje prema igračima ili drugim prisutnim licima tokom utakmice kažnjavaju se u osnovi na tri utakmice suspenzije. 

Moguće da je na odluku Disciplinske komisije Serije A uticalo i ponašanje sportskog direktora Lacija - Anđela Fabijanija. Italijan je na poluvremenu utakmice protiv Bolonje išao na teren i "preteći" razgovarao sa sudijama. Navodno, Fabijani je sudije pratio sve do svlačionice kada ih je arbitra Maresku odgurnuo zbog čega je suspendovan do 20. marta 2024. godine. 

Nažalost, ni dve utakmice suspenzije nisu dobra vest za Luku Jovića. Srbin je pronašao svoj ritam, rešio se zdravstvenih problema, počeo da igra u kontinuitetu i postiže golove. Golgeter Milana ove sezone je na 21 utakmici u svim takmičenjima postigao sedam golova uz jednu asistenciju, većinu u u 2024. godini. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija