• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Radivojević

07.02.2024

14:45

Piksijev "orao" zagrmeo za Informer: Ne plašimo se Hrvata! Dajte nam njih, neka bude spektakl!

Starsportphoto

Fudbal

Piksijev "orao" zagrmeo za Informer: Ne plašimo se Hrvata! Dajte nam njih, neka bude spektakl!

Podeli vest

Imamo kvalitet da pariramo svima, ne plašimo se Hrvata, a bio bi spektakl da igramo sa njima, poručuje Miloš Veljković (28) za Informer!

Fudbalska reprezentacija Srbije saznaće u četvrtak, 8. februara (žreb od 18 časova) rivale u predstojećoj Ligi nacija.

"Orlovi" su nakon vrlo dobrih partija u prethodnom izdanju ovog takmičenja izborili plasman u najkvalitetniju A diviziju, pa ih u skladu sa tim očekuju protivnici koji pripadaju samom vrhu evropskog reprezentativnog fudbala.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Srpski defanzivac Miloš Veljković je u razgovoru za naš portal poručio da neće biti lakih utakmica, ali i da se on i njegovi saigrači ne plaše nikoga.

- Imamo kvalitet da možemo svakome da pariramo. Ukoliko odigramo 100 odsto, koncentrisano od prvog do poslednjeg trenutka, smatram da možemo svakog da pobedimo. Sa druge strane, isto tako možemo da pretrpimo poraz i od mnogo slabijih rivala ukoliko nismo na maksimumu - kaže as Verdera iz Bremena.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Srbija, koja se nalazi u četvrtom šeširu sa Izraelom, BiH i Škotskom lako bi mogla da igra u istoj grupi sa Hrvatskom (prvi šešir) i Švajcarskom (treći), a sa obzirom na istoriju ovih duela, sigurno bi te utakmice bile i više od fudbala.

- Upravo tako i iskreno, voleo bih da igramo baš sa njima! Nemam ništa protiv da odmerimo snage sa Hrvatima, koji su minulih godina u samom vrhu svetskog fudbala. Imaju sjajne irgače, ali imamo ih i mi, ne plašimo ih se i nema sumnje da bi to bio spektakl. Napredovali smo u mnogim segmentima, ostali su nam još detalji da bi bili onakvi kakvi želimo da budemo i da bi napravili iskorak na velikoj sceni - poručuje iz Nemačke Veljković.

 

Ne zanimaju me komentari

Sve češće se mogu čuti komentari navijača da je najveća boljka reprezentcije Srbije odbrana i da napadači ne mogu da daju golova koliko defanzivci mogu da prime. Veljković kaže da ne prati ko šta priča i da je potpuno skoncentrisan na svoju igru.

- Iskreno, već nekoliko godina ne čitam novine, a na društvenim mrežama nisam aktivan. Naravno da mi je stalo do toga kako se navijači osećaju i da cenim njihovo mišljenje, ali se trudim da ostanem fokusiran i da dam sve od sebe na terenu.

 

Momku, koji je najveći deo karijere proveo u Bundesligi, u drugom šešisru najprimamljiviji je Portugal. Želi Srbin jake protivnike, ali je svestan da bi osvajanje trofeja i što bolje izdanje mnogo donelo.

Naime, četiri najbolje ekipe, koje nisu došle do baraža za Mundijal kroz kvalifikacije, igraće baraž zajedno sa još 12 drugoplasiranih iz kvalifikacija. Ukupno, četiri reprezentacije će se na ovaj način plasirati na Svetsko prvenstvo.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

- Imamo iskustvo sa Portugalcima i pokazali smo da možemo da se nosimo sa tako jakom selekcijom. Bilo bi lepo da vidimo gde smo i da imamo što jače rivale i utakmice. Sa druge strane, pre nekoliko godina nismo znali mnogo o Ligi nacija, više je na to gledano kao na prijateljske mečeve, dok je sada mnogo drugačije.  Učinak u ovom takmičenju ima i veliki značaj kada su u pitanju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine u SAD, Meksiku i Kanadi i naravno da ćemo dati sve od sebe da se pokažemo u najboljem svetlu.

 

Povreda uskoro prošlost

Uzdanica selektora Dragana Stojkovića užurbano radi na oporavku, jer je zbog povrede propustio prethodnih šest utakmica u Verderu.

- Nadam se da ću ubrzo biti na terenu i jedva čekam da se vratim. Treniram individualno, a očekivanja su da za nekih desetak dana krenem da radim sa ekipom. 

 

Ne krije sjajni defanzivac rođen u Bazelu da bi želeo da se revanširaju selekciji njegove rodne zemlje.

- Voleo bih revanš! Na Mundijalu u Kataru su nam dali golove u lošim trenucima, imali su bolji momentum, ali nema sumnje da je reč o kompaktnoj selekciji, koja ide kao tim u ofanzivu i u defanzivu. Mnogo mi je teško pao taj poraz, ali to je fudbal - zaključio je Miloš Velojković.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

PRVI ŠEŠIR: Španija, Hrvatska, Italija, Holandija.
DRUGI ŠEŠIR: Danska, Portugal, Belgija, Mađarska.
TREĆI ŠEŠIR: Švajcarska, Nemačka, Poljska, Francuska.
ČETVRTI ŠEŠIR: Izrael, Bosna i Hercegovina, SRBIJA i Škotska.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15