• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

22.03.2024

10:29

Svilar je bolji od svih, Piksi ne otpisuj ga! Ranko Stojić zagrmeo: Nije mi se dopala selektorova izjava!

Peđa Milosavljević/Starsportphoto/Shutterstock

Fudbal

Svilar je bolji od svih, Piksi ne otpisuj ga! Ranko Stojić zagrmeo: Nije mi se dopala selektorova izjava!

Podeli vest

Video sam izjavu selektora Piksija da je Svilar precrtan, nije rekao tim rečima, ali to znači i nije mi se to svidelo - poručio je Ranko Stojić, fudbalkski analitičar i nekadašnji golman reprezentacije Jugoslavije.

Odbio je golman Rome Mile Svilar (24) da brani za reprezentaciju Srbije kako bi pokušao da se izbori za mesto na golu Belgije.

Nije ni slutio mladi Srbin da je napravio veliku grešku, pošto nema pravo nastupa za novu reprezentaciju jer je ranije branio za "orlove". Nakon svega, ostao je bez nacionalnog tima, a selektor Dragan Stojković pričao je pre nekoliko dana o njemu poručivši ga više neće zvati.

 

Foto: EPA

 

 

 

Naime, direktor Rome je javio ljudima iz FSS da se on neće odazvati.

- Pričajmo o tom gestu, mlad je, tek je počeo da brani na vrhunskom nivou, istisnuo je prvog golmana Rome. Mlad je i možda je rekao 'vruće glave -  rekao je Stojić za "Arenu sport".

 

Foto: Starsportphoto

Stojić opominje Piksija

 

Spomenuo je Ranko Stojić i Ratka Svilara, nekadašnjeg golmana i Miletovog oca.

- Znam njegovog oca, golmansku legendu, veliki je Srbin i patriota i sigurno i njemu teško pada. Bio bih malo fleksibilniji u smislu definitivne odluke. Mladi momci prave greške...Vanja, Rajković, Petrović su dobri golmani, ali se meni lično Svilar najviše sviđa. Pričam čisto tehnički. Fudbal je napredovao, menja se. Dve stvari u analizi, kada rival igra organizovan napad, zadatak svih u odbrani je da suze i da što više čuvaju centralni deo odakle dolaze šutevi. Sve više golova pada iz tih šuteva iz devijacija, nema prostora, igrači šutiraju iz daljine i golmani od 190-195 kao što su naša trojica momaka, to je još uvek moda, ali će sve više biti golmani od 188-190 koji imaju brže reakcije i koji mogu zahvaljujući toj elastičnosti, koju Svilar ima bolje od ostalih, da sprečavaju te šuteve sa devijacijama, da se vrate na drugu stranu. Pokazao je to na penalima protiv Fejenorda - zaključio je Ranko Stojić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija