• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

07.03.2024

09:49

Očekivao sam Piksijev poziv! Srbin čeka Liverpul i sanja dres "orlova"

profimedia

Fudbal

Očekivao sam Piksijev poziv! Srbin čeka Liverpul i sanja dres "orlova"

Podeli vest

Sjajne partije srpskog fudbalera Veljka Birmančevića (26) naterale su čelnike Sparte iz Praga da potpišu ugovor sa ofanzivcem do juna 2027. godine. Ipak, selektor Srbije Dragan Stojković nije uvrstio njegovo ime na širi spisak za prijateljske utakmice koje očekuju našu selekciju sa Rusijom (21. mart) i Kiprom (25. mart), što njega nije demoralisalo.

Nekadašnji igač Partizana, Rada, Čukaričkog, Malmea i Tuluza, pre dva dana i zvanično je postao fudbaler tima koji je trenutno na liderskoj poziciji češkog šampionata.

Fenomenalne igre u Ligi Evrope i češkom šampionatu nisu bile dovoljne Piksiju da se Veljko  Birmančević nađe u njegovom notesu.

 

Foto: EPAIMAGES/Reuters

 

 

 

Vihoro krilo nije se dalo obeshrabriti, već se nada da neće ostati na tri utakmice za državni tim. Poslednji put je dobio priliku 2021. godine kada je Srbija slavila protiv Katara 4:0. 

- Svi momci koji nastupaju u inostranstvu, pogotovo oni koji igraju na višem evropskom nivou, u najboljih desetak do 15 liga i u njihovim najboljim klubovima, očekuju poziv selektora. Očekivao sam ga i ja, ali nisam se previše nadao. Stariji sam, imam malo više iskustva i znam kako da prihvatam i kako da se nosim sa tim stvarima… I kada dobijem poziv, i kada on izostane. Svaki poziv u reprezentaciju, poziv da predstavljate svoju zemlju, znači. Volim da igram za Srbiju i da se na terenu borim za nju. Nisam sad pozvan, ali ne mora da znači da neću biti u nekom narednom periodu. Sve naravno zavisi od toga kako se bude kretala moja karijera. Ako budem nastavio da idem uzlaznom putanjom, biću pozvan jednog dana. A pozivu bih se uvek rado odazvao. To me svakako neće demoralisati jer sam više fokusiran na klub. Bio sam pozvan da igram za reprezentaciju samo jednom u poslednje tri godine otkako sam u inostranstvu - rekao je Birmančević u intervjuu za Mozzart sport.

 

Foto: profimedia

 

 

 

Istakao je koliko mu znači što je u svakom klubu ostavio trag.

- Bitno mi je da sam u svim klubovima donosio određene rezultate. Igrao sam na vrhunskom nivou. U Švedskoj osvajao ligu i kup, uz to bio i najbolji strelac kupa i najbolji mladi igrač lige. Kasnije sam osvojio i kup u Francuskoj. Činjenica je da tamo nisam previše igrao, ali ipak mogu da se pohvalim trofejem. Ove sezone sam davao golove i u kvalifikacijama i u grupnoj fazi Lige Evrope protiv velikih klubova poput Betisa. Bitno mi je da i u češkoj ligi pokazujem konstantnost. Mislim da sam demonstrirao kvalitet na svim frontovima, da idem pravim putem i da ću doći za dve, tri do četiri godine tamo gde sam oduvek želeo i sanjao. A to je neki od klubova koji pripada gornjem domu u ligama petice. Većina trenera respektuje to koliko se dajem na treninzima i na utakmicama, a to je, bez izuzetka, stoprocentno… Svaki put. Kada tako radiš, ono čemu stremiš mora da dođe jednog dana.

 

 

 

 

Parti slede dva meča sa Liverpulom, a između njih utakmica sa Vitorijom Plzenj. Veljko se i te kako raduje duelu osmine finala Lige Evrope sa renomiranim protivnikom.

- Baš nikada ne razmišljam protiv kojeg ću protivnika igrati, već isključivo imam pozitivne misli ne opterećujući se snagom rivala koji je prekoputa. Razume se da imam veliko poštovanje prema Liverpulu, timu koji je poslednjih godina osvajao Premijer ligu, titulu prvaka Evrope. Dolaze nam lepe utakmice sa velikanom i verujem da na našem stadionu, ako budemo odigrali kako znamo, možemo da ga pobedimo i napravimo dobru uvertiru za revanš na Enfildu. Znam da možemo kod kuće protiv svih ekipa i da svakome možemo da napravimo problem. Mislim da možemo da iznenadimo i Liverpul - zaključio je Veljko Birmančević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija