• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

13.03.2024

17:22

Zvanično: Srbija ostala bez golgetera! Napadač odabrao drugu reprezentaciju!

EPAIMAGES

Fudbal

Zvanično: Srbija ostala bez golgetera! Napadač odabrao drugu reprezentaciju!

Podeli vest

Aleksandar Čavrić na spisku selektora Slovačke za predstojeće mečeve protiv Austrije i Norveške.

Bezmalo mesec dana prošlo je od kako su mediji u Slovačkoj najavili da bi Aleksandar Čavrić mogao da zaigra za tamošnju reprezentaciju. Danas - zvanična potvrda. Nekadađnji napadač Slovana iz Bratislave nedavno je dobio državljanstvo nakon čega i potvrdu FIFA da može da obuče dres Slovačke. 

Selektor Slovaka - Frančesko Kalcona, objavio je spisak igrača  za prijateljske utakmice protiv Austrije i Norveške, a na njemu se našlo i ime Aleksandra Čavrića. Nekadašnji omladinski reprezentativac Srbije nikada nije dobio šansu u našem nacionalnom timu, a nakon sedam i po godina u dresu Slovana rešio je da zaigra za Slovačku. 

- Pratili smo Čavrića već duže vreme i čekali da dobije potrebna dokumenta. Zajednica je odradila dobar posao. Aleksandar je želeo da predstavlja Slovačku, trebalo bi narednih dana da stigne u Slovačku i preuzme papire. Mislim da bi mogao da nam pomogne - rekao je selektor Kalcona. 

Aleksandar Čavrić je zimus promenio sredinu i pojačao Kašimu Atlerse. Upravo to predstavljalo je problem Kalconi budući da u Japanu reprezentativne pauze neće biti. Zbog toga, pitanje je da li će momak rođen u Vukovaru dobiti šansu da tokom marta debituje u dresu Slovačke. 

Foto: Tanjug/AP

 

Priznao je Čavrić pre dvadesetak dana da se nada pozivu selektora i debiju u dresu reprezentacije Slovačke. Ukoliko do toga ne dođe tokom prijateljskih susreta, očekuje se da bivši fudbaler Banata, OFK Beograda, Genka, Arhusa i Slovana bude deo nacionalnog tima na predstojećem Evropskom prvenstvu

- Razgovarao sam sa predsednikom Kvačikom i selektorom Kalconom. Obojica su mi obećali da ćemo ići na Evropsko prvenstvo. Tokom decembra, imao sam iskren razgovor sa gospodinom Kovačikom i pitao me je ponovo da li je moja ambicija da predstavljam Slovačku i dalje aktuelna. Rekao sam mu da se to podrazumeva. Zatim mi je on rekao da su vlasti u velikoj gužvi i da rade na mom pasošu od starta 2024. Takođe mi je poručio da planiraju da me pozovu u reprezentaciju Slovačke - rekao je nedavno Aleksandar Čavrić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija