• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

18.03.2024

17:23

Biće bure u Engleskoj - Premijer liga trenira strogoću i odlučuje borbu za opstanak! Notingemu oduzeti bodovi

EPAIMAGES

Fudbal

Biće bure u Engleskoj - Premijer liga trenira strogoću i odlučuje borbu za opstanak! Notingemu oduzeti bodovi

Podeli vest

"Šumari" najavili žalbu, problem oko transfera Brenana DŽonsona.

Bez ikakve dileme očekuje nas spektakl u finišu Premijer lige. Arsenal, Liverpul i Mančester siti konkurenti su za titulu, a ništa manje zanimljivo nije ni u začelju gde se nekoliko timova bori za "goli život" i opstanak u elitnom društvu. Među njima je i Notingem Forest čija je situacija značajno otežana nakon današnje odluke Premijer lige da "šumarima" oduzmu četiri boda! 

Nezavisno tela odlučilo je da je Notingem Forest prekršio pravila Finansijskog fer-pleja zbog čega je doneta rigorozna mera. Inspektori su od januara češljali po papirima "šumara" kako bi ostanovili finansijsko stanje. Nakon duge istrage ustanovljeno je da je velikan sa "Siti graunda" narušio parvila Premijer lige i Čempionšipa jer su u poslednje tri godine imali više od 105.000.000 funti gubitka. 

Od ulaska u Premijer ligu Notingem Forest je doveo čak 42 fudbalera, a na obeštećenja izdvojio negde oko 250.000.000 evra. Naravno, bilo je i prodaja, a čelnici kluba nadaju se da bi odlazak Brenana Džonsona u Totenhem mogla da ispegla situaciju i poništi kaznu. 

Naime, "šumari" tvrde da postoji problem u knjigama vezanim za prodaju Brenana Džonsona budući da njegov transfer nije ušao u račun. Prva ponuda Brentforda od 35.000.000 evra je odbijena, ali je druga od Totenhema teška 50.000.000 evra prihvaćena i to poslednjeg dana prelaznog roka. Budući da "pevci" prema dogovoru nisu bili u obavezi da celokupan iznos isplate odmah došlo je do problema u papirologiji. 

Foto: Tanjug/AP

 

Istražni organi su na prvom ročištu njihovu odbranu odbili, ali iz Notingema sada najavljuju žalbu. Očekuje se da u narednih 14 dana pokrenu novi postupak budući da bi oduzeta četiri boda mogla da odluče sudbinu tima Nuna Espirita Santa koji se sada nalazi u zoni ispadanja sa bodom manje u odnosu na Luton. 

Naravno, odluka Premijer lige izazvala je brojne reakcije širom Engleske pre svega zbog činjenice da čelnici takmičenja pravila sprovode na "slabijim" klubovima dok Mančester siti, iako se već godinama suočava sa 115 optužbi za kršenje FFP-a, još uvek nije kažnjen. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija