• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

23.03.2024

09:52

Englezi odlepili! Ovako će igrati protiv Srbije! (FOTO)

Reuters

Fudbal

Englezi odlepili! Ovako će igrati protiv Srbije! (FOTO)

Podeli vest

Novi dizajn dresova fudbalske reprezentacije Engleske podigao je prašinu u toj zemlji.

Renomirani proizvođač sportske opreme "Najki" i Fudbalska asocijacija Engleske navukli su  bes navijača iz te fudbalske zemlje, pošto su, kako oni kažu, oskrnavili jedan od simbolja njihove države.

Naime, pomenuta asocijacija je redizajnirala krst Svetog Đorđa, sveca zaštitnika Engleske, pa taj krst više nije crvene boje. Sada je on praktično šaren, odnosno dizajniran u više boja, što je razbesnelo i selektora Gareta Sautgejta.

 

Foto: profimedia

 

 

- Smatram da mogu da naprave neobičan dizajn, ali ne možete reći da je to zastava Svetog Đorđa, jer nije. To je nešto sasvim drugačije. Najvažnija stvar na dresu Engleske su tri lava, to je stvar koja je naš simbol i to nas razlikuje od ragbi reprezentacije Engleske ili kriket reprezentacije. Veliki sam patriota, verujem da bi trebalo da slavimo praznik Svetog Đorđa više nego što bi trebalo -  rekao je on.

 

Foto: EPAIMAGES

I Sautgejt nezadovoljan

 

 

 

Zbog mnoštva kritika i portparol Fudbalske asocijacije Engleske se oglasio ovim povodom.

- Sada novi dres Engleske ima više elementa dizajna i osmišljen je kao omaž reprezentaciji Engleske koja je 1996. godine postala prvak sveta. Nije prvi put da je krst Svetog Đorđa obojen različitim bojama. Ponosni smo na njegove crvene i bele boje, to je engleska zastava. Shvatamo šta to znači našim navijačima i kako tih to ujedinjuje i inspiriše i ta zastava biće visoko istaknuta na Vemlbiju u subotu na utakmici protiv Brazila, kao i uvek - poručio je on.

Pošto je stvar otišla predaleko i kompanija "Najki" morala je da se oglasi.

- Nikada nam nije bila namera da vređamo, već da slavimo heroje koji su 1966. trijumfovali, kao i njihov uspeh.

Podsećamo, reprezentacija Engleske će u novim dresovima nastupiti i na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, na kojem će u grupnoj fazi igrati protiv naše selekcije, potom Slovenije i Danske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija