• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

25.03.2024

11:51

Ponovo na slobodi! Alveš platio kauciju i izašao iz zatvora!

Reuters

Fudbal

Ponovo na slobodi! Alveš platio kauciju i izašao iz zatvora!

Podeli vest

Brazilski fudbaler izašao napolje nakon 14 meseci provedenih iza rešetaka.

Čuveni defanzivac Dani Alveš (40) prikupio je milion evra i platio kauciju, pošto mu je Sud u Barseloni dozvolio privremeno puštanje na slobodu.

On je u zatvoru "Brajans 2" bio od januara prošle godine, zbog sumnje da je 31. decembra 2022. silovao jednu devojku u noćnom klubu. Nekadašnji prvotimac Barselone, Juventusa i Pariz Sen Žermena prvobitno je odbijao sve optužbe, tvrdeći da žrtvu nikada nije video, ni upoznao.

Međutim, kada je proces počeo, menjao je iskaz nekoliko puta i rekao da je seksualni odnos bio uz sporazumni pristanak i da nije udario devojku, jer nije nasilan muškarac. Na suđenju je negirao krivicu, ali je ipak početkom februara proglašen krivim i osuđen na četiri i po godine, uz 150.000 evra oštete koju mora da plati žrtvi.

Alvešovi advokati su nekoliko puta tražili da mu se odobri kaucija, s obzirom da je već odradio četvrtinu kazne. Sud je to odbijao uz obrazloženje da postoji visok rizik od bekstva zbog visoke kupovne moći optuženog. Uzimajući u obzir da Brazil nema ugovor o izručivanju sa Španijom, Ministarstvo pravde je odlučilo da poznatog igrača ipak zadrži u zatvoru.

Foto: EPA Images

Dani Alveš tokom suđenja

Ipak, prošle srede se situacija promenila i pravosudni organi su odlučili da Brazilac izađe ukoliko plati kauciju. Španska "Marka" piše i da je on imao poteškoća da skupi sumu od milion evra, pošto su mu mnogi bliski ljudi okrenuli leđa zbog užasnog postupka.

U međuvremenu, bivšem asu "karioka" oduzet je i španski i brazilski pasoš. Odbrana je odmah podnela žalbu na presudu, kao i Tužilaštvo, koje zahteva kaznu od devet godina. Žalba je uvažena, a dok presuda ne postane pravosnažna, on će biti na slobodi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija