• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.R.

22.02.2024

10:19

Kraj! Višegodišnja robija za slavnog asa! Poznati svi detalji presude!

EPAIMAGES/Reuters

Fudbal

Kraj! Višegodišnja robija za slavnog asa! Poznati svi detalji presude!

Podeli vest

Proslavljeni brazilski fudbaler Dani Alveš (40) osuđen je na četiri godine i šest meseci zatvora zbog seksualnog napada na jednu devojku u Barseloni.

Dvanaesti sud u Barseloni doneo je presudu koja će strpati Brazilca u zatvor na duži period, iako se bivši as nadao drugačijim vestima. Danas je lično saznao odluku suda, nakon što je suđenje završeno 7. februara, posle tri sesije, a prisutni su bili i njegova advokatica Ines Gvardiola, te tužiteljka Elizabez Himenez i oštećena Ester Garsija.

Takođe, moraće da plati žrtvi 150.000 evra odštete, imaće nadzor u trajanju od pet godina, a to će stupiti na snagu nakon izdržavanja zatvorske kazne. Dobio je Alveš i zabranu približavanja kući ili radnom mestu žrtve (1.000 metara) i komuniciranja sa njom na bilo koji način u periodu od devet godina i šest meseci. 

 

Foto: EPAIMAGES/Reuters

 

 

 

 

Zabranjeno je Daniju da obavlja javne funkcije, ili da se bavi bilo čime u vezi sa maloletnicima u trajanju od pet godina, što će se primeniti nakon izdržavanja zatvorske kazne.

Kako javlja španska "Marka",  tužilac je tražio devet, a privatni tužilac maksimalnih dvanaest godina. S druge strane, alkohol, kako je navedeno u člancima 20 i 21, mogao bi se smatrati olakšavajućom okolnosti. Odbrana brazilskog fudbalera još uvek može da uloži žalbu Vrhovnom sudu pravde Katalonije, a zatim, ako presuda ostane nepovoljna po njega, i Vrhovnom sudu.

 

 

 

Privremeno puštanje na slobodu do sada je sistematski odbijano od strane suda zbog, prema njegovom mišljenju, visokog rizika da igrač pobegne.

 

 

 

Podsetimo, Danija je 23-godišnja devojka optužila za seksualni napad krajem decembra 2022. godine u noćnom klubu u Barseloni.

Uhapšen je 20. januara prošle godine u tom španskom gradu, a potom je prebačen u istražni zatvor. Nekoliko puta podnosio je zahteve da bude pušten uz kauciju, ali su svi odbijeni jer je sud smatrao da postoji opasnost od bekstva.

Pakao je od tog trenutka prolazila i supruga slavnog Brazilca, Žona Sanc, koja ga je branila, svedočila u njegovu korist, ali je pre svega toga zatražila razvod. Uputila je nedavno i javnost u to kako se oseća.

- Muž me izneverio u najtežem trenutku mog života. Pomišljala sam čak i da se ubijem jer nisam to više mogla da trpim. Teško mi je bilo da sve to savladam i krenem dalje, ali sam uspela. To je za mene završena priča - objavila je Žoana nedavno u potresnom Instagram storiju.

 

Foto: Reuters

 

 

 

Pre nekoliko dana objavljena je informacija i da Brazilac razmišlja o samoubistvu.

- Depresivan je, utučen, dobija pomoć od zaposlenih u zatvoru. Plaše se za njegovo stanje, plaše se da se ne iseče ili ne uradi nešto loše, ludo -  rekao je zatvorenik sa kojim Alveš deli ćeliju, kako tvrde španski mediji.

Alveš je tokom bogate karijere osvojio 42 titule, a igrao je za Barselonu, Sao Paulo, Pari Sen Žermen, Juventus, Sevilju i Bahiju. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 126 utakmica i postigao je osam golova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija